29 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

"Jag håller igång så länge som jag kan"

Margareta Ahl på sin massagebänk i lokalen på Stationsgatan. Här har hon funnits sedan 2003. Foto: Anders BjörkMargareta Ahl på sin massagebänk i lokalen på Stationsgatan. Här har hon funnits sedan 2003. Foto: Anders Björk

Margareta Ahl jobbade 30 år inom barnomsorgen innan hon bytte yrkesbana och började jobba med massage och välmående. Hon har passerat 70-strecket, men har inga planer på att sluta jobba.

Maggans Massage & Friskvård startade den 1 januari 2000. Så för Margaretas del blev ju milleniumskiftet verkligen en nystart. Innan dess jobbade Margareta 30 år inom barnomsorgen här i Kumla.

En aha-upplevelse på stranden

Men hon kände att hon ville testa något annat.

- Egentligen är jag utbildad sekreterare och jobbade som det en kort tid på fängelset, men att sitta på kontor var inte min grej. Man kan säga att en resa som vi gjorde till Thailand 1997 hade stor inverkan på att det blev som det blev.

Margareta var på en ö ihop med två döttrar. Där tackade de ja till massage av ett par thailändare, och Margareta tyckte att det var så skönt att hon började gråta. En stark gnista tändes då kring jobbfunderandet.

- Det blev en aha-upplevelse för mig, jag kände att det är detta jag vill jobba med, berättar hon. De första åren åkte hon runt till företag och erbjöd sina tjänster innan hon 2003 tog över lokalen på Stationsgatan där hon finns ännu.

Välutbildad inom Cambridge

- Det var faktiskt en bostadslägenhet här innan, fastslår Margareta.

Svensk klassisk massage och jobb med de som har övervikt och vill gå ner genom "Cambridge-viktprogram" är det primära i verksamheten. Hon är välutbildad inom genrén och kan titulera sig "Cambridge-coach".

- Nu har vi ett program som är otroligt bra. Följer man stegprogrammet så går man garanterat ner i vikt, jag hade en kille nyligen som tappade 9,6 kilo på fyra veckor, berättar Margareta.

Hon jobbar även mycket med "Bemer", som handlar om att få igång mikrocirkulationen i kroppen. Något som ska förbättra kroppens fysiska och mentala förmåga och förbättra kroppens tillväxt och återhämtningsprocesser.

Inga planer på att sluta jobba

Margareta nådde pensionsålder för sju år sedan, men hon har ännu inga planer på att sluta jobba.

- Nej, jag tycker det är så roligt fortfarande och kroppen håller och jag mår bra av det här. Jag håller igång så länge som jag kan. Min morfar jobbade till han var 90, jag kanske skulle försöka slå hans rekord, skojar Margareta.

Vad är det du gillar främst med jobbet som gör att du fortsätter?

- Dels är det den sociala biten, och man får så mycket tacksamhet och uppskattning. Att få en kram av någon för att man hjälpt dem betyder väldigt mycket. Det känns meningsfullt, avslutar Margareta Ahl.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-03 12:16
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.