28 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58
Foto: GP2

Nu är det dags, Marcus!

Nu är det dags på fler sätt än ett. Marcus Ericsson startar i helgen 22-24 mars sin absolut viktigaste säsong som racingförare. Det är alltså dags för årets GP2-serie att dra igång i Malaysia på Sepang-banan.

Det är även dags för Marcus att visa att han är den där föraren som är vår - Sveriges - nästa F1-förare.

Han har lyckats landa ett kontrakt med de två sista årens vinnarbil, med det franska stallet DAMS. Det är en fantastisk chans som han fått, eller rättare sagt, som han kört sig till. Man ser i stallet Marcus potential, hans racefart och möjligheten att med svensken i stallet, för tredje året i rad, stå med vinnaren av GP2-serien.

Nu är det alltså äntligen dags.

Säsongens mål

Försäsongen har sett bra och stabil ut. Svårigheten är dock att avgöra med säkerhet var stallen och förarna står när man inte är helt på det klara med vilka typer av tester de olika stallen genomför under de olika sessionerna. Dock kan man se att Marcus varit i toppskiktet under samtliga testdagar inför årets säsong.

Grabbarna som ska gör'at, Marcus från Kumla och Stéphane från Monaco är stallkamrater i det franska teamet DAMS.

Han får tampas med ett par erfarna förare däribland hans gamla antagonist Sam Bird som är tillbaka men även en hel del nya duktiga förare som kommer från de lägre serierna. Det finns även en hel del nya stall som ersatt de som lämnat. Marcus gamla stall iSport lämnade tyvärr GP2 efter förra säsongen.

Sepangbanan vid Kuala Lumpur är 5,5 km lång och anses vara tekniskt mycket krävande.

GP2-serien börjar således i Malaysia, en bana Marcus besökte förra året. Säsongsstarten då 2012 i Malaysia var inte helt lyckad med ett brutet lopp och en trettonde plats. Nu hoppas vi alla på en bra start med resultat i båda helgens lopp.

Kvalen måste klaffa

Som vanligt gäller det att kvala på ett sätt som gör att man hamnar långt fram i fältet och slipper hamna i de problem som oftast uppstår längre bak under starten. Marcus har racefart och nu är det sista delen - kvalen - som skall klaffa.

Såklart är ett konstant poängintag viktigt men det krävs dock topplaceringar för att ta sig hela vägen till att bli vinnare av serien. Målet med årets säsong måste vara att stå som segrare under första helgen i november.

Nu håller hela racing Sverige tummarna för att Marcus skall lyckas. Han har stort stöd på plats av pappa Tomas. Vi önskar dem lycka till med start redan i kvalet fredag kl 9 svensk tid och i de kommande loppen tidigt på lördag kl 4.15 och söndag 5.15.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-03-20 21:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.