27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Silverstone nästa för Marcus

MOTOR: Kumlasonen Marcus Ericsson hann vara hemma några dar innan det i helgen är det dags för den nionde deltävlingen i Formel 1, denna gång på den legendariska 50-årsjubilerande Silverstonebanan i England

- Jag har kört på Silverstone flera gånger tidigare, 2011 var jag på pallen i GP2 och något som verkligen gör att Silverstone sticker ut är fansen, kommenterar Marcus på den officiella presskonferensen inför fredagens träning

- Det är som i Österrike förra veckan och i Tyskland och på några få andra platser, det är packat med åskådare direkt från början från torsdag morgon till söndag kväll och det skapar en häftig atmosfär. Dom brittiska fansen tillhör dom allra kunnigaste och passionerade och dom älskar verkligen F1, säger Marcus.

Jobbar med luftmotståndet

Caterhamstallet har inte rosat marknaden de tidigare omgångarna och till mångas bsvikelse har Marcus Ericsson alltför ofta hamnat sist. Men hans mer erfarne stallkamrat i Caterham Kamui Kobayashi tycker att bilarna blivit mer tillförlitliga och tror att Silverstone passar dem bra. Och Marcus håller med:

- Silverstone borde passa bilen bättre än i Österrike eftersom vi arbetat vidare med att förbättra inställningarna för luftmotståndet som är avgörande på en bana som Silverstone.

19:e på träningen

På första träningen på fredagens förmiddag landade Marcus på varvtider som var drygt fem sekunder långsammare än den snabbaste som Nico Rosbergs stod för. Marcus låg på plats 19 med Caterhamstallets extraförare Robin Frijns liksom enda kvinnliga F1-föraren Susie Wolff bakom sig.

Under träningen på eftermiddagen förbättrade Marcus sina varvtider något men bokfördes för plats 22 och sist i fältet efter att ha fått avbryta träningen med motorfel. (Uppdaterat)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-07-03 23:55
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.