Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Lindgren lämnar Sverige

Publicerad: 26 September 2019 22:04

Lindgren nästa stjärna att välja bort Elitserien

SPEEDWAY: Under onsdagen tog Fredrik Lindgren SM-guld med Smederna. Dagen efter meddelar han att han inte kommer att köra i någon klubb i Elitserien nästa säsong.

Det är i en intervju med Eskilstuna-Kuriren under torsdagen som Lindgren fastslår sitt beslut. "Mitt beslut är att jag inte kommer köra Elitserien överhuvudtaget nästa säsong, så det finns ingen ny klubb och kommer inte finnas någon ny klubb för mig i Sverige, säger Lindgren.

Fredrik Lindgren säger nej till Sverige. Foto: Anders Björk.

De Indianfans som hoppats på ännu en comeback i klubben för Sveriges klart bäste förare, som är fostrad i Indianerna, fick därmed ett besked de inte velat ha. Likt flertalet stjärnor väljer han bort Sverige kommande säsong.

-  När vi hade lite strul med Eskilstuna och vi inte drog helt jämnt kände jag nånstans efter det att jag kanske skulle ta ett break från Elitserien och varför jag känner så är för att mitt största mål för tillfället är att försöka bli världsmästare. Jag har slitit med alla resor, hålla kosten och så vidare ... om jag tar ner det lite till på tävlingarna och resdagarna skulle jag få mer tid att hålla min fysiska form och vara mer förberedd inför varje tävling, speciellt VM-tävlingarna. Då stod valet på antingen svenska ligan eller polska ligan. Polska ligan är för tillfället världens bästa med Sverige tight efter så mitt val blev att köra kvar i Polen och lämna Elitserien, säger Lindgren till Eskilstuna-Kuriren. (ABj)

Annons

kumla