Gå till innehåll
Kumla

Lastbilen skulle svänga av mot Kumla. Foto: Anders Björk

Lastbil blockerar
avfart mot Kumla

Publicerad: 14 May 2018 18:36

En lastbil som svängde av från motorvägen mot Kumla på Rv52 välte vid 17:30 på måndagen på väg mot Byrstarondellen. Tekniskt fel på trailern, hävdade föraren. Lastbilen ligger mitt över vägen, som förväntas bli avspärrad flera timmar.

Larmet kom vid kl 17:30. Lastbilen har svängt av från motorvägen och på avfarten tappade chauffören kontrollen över sitt fordon och hamnade i diket och mitt över körbanan.

- Jag pratade med chauffören och han uppgav att han fick tekniska problem med trailern, förklarar styrkeledare Andreas Österlund på plats.

Vissa blev fast på avfarten och då de inte kan backa tillbaka eller köra förbi lär de bli stående där ett bra tag. 

Chauffören skulle till Örebro, men svängde av för att slippa köer längre fram då ombyggnad råder några kilometer framåt om han fortsatt.

Vägen beräknas vara avspärrad ett bra tag framöver. Hur långt är svårt att säga. Avfarten där man kör över bron, kan förmodligen släppas på lite tidigare.

- Vi kommer att ha helt avspärrat till vi har tömt lastbilen på diesel, sen får polis och bärgare ta över. Det kommer ta ett tag att bärga det här ekipaget naturligtvis.

Annons

kumla