12 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

"Explosionsrisk" var byggverktyg

Polis släpper ut en bil från avspärrade området. Och strax därefter, kring kl 11:15, hävdes avspärrningarna. Foto: Anders BjörkPolis släpper ut en bil från avspärrade området. Och strax därefter, kring kl 11:15, hävdes avspärrningarna. Foto: Anders Björk

Det lät dramatiskt när larmet kom. Avspärrat i centrala Kumla för explosionsrisk med överhängande fara. Men det misstänkta föremålet visade sig vara en vibrationsmätare som tillhörde ett närliggande bygge.

Larmet inkom kl 10:37. På plats hade polis spärrat av vid trafikljusen på Köpmangatan. Avspärrning gick ungefär 80 meter söderut på Köpmangatan och även en bit in på Andréns Väg, som korsar Köpmangatan.

Misstänkt bomb var vibrationsmätare

Men det visade sig inte vara någon fara.

En privatperson larmade då en så kallad vibrationsmätare hittats på platsen. Föremålet såg misstänkt ut med kablar som stack ut. Men vibrationsmätaren tillhör det område av rivning som görs på området.

Den används för att inte intilligande fasader ska spricka.

- Vi blev kontaktade gällande ett misstänkt farligt föremål på platsen. När vi kom på plats initialt kunde vi inte avfärda det, då spärrade vi av ett område till vi fick utrdeda vad det handlade om, säger insatsledare Jonas Lundh på plats.

Snart blev man dock varse att det inte var någon fara.

- Vi fick klarhet i att det rörde sig om en väska som de använder för att mäta vibrationer vid bygget här i närheten. Och när vi kunde säkerställa detta, kunde vi häva avspärrningarna, avslutar Jonas Lundh. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-12 11:00
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.