17 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Strålande utdelning för kumlingar på gala

Fyra spelare från Kumla-klubbar har blivit framröstade som årets spelare på sin position till länets egen fotbollsgala 2 december. Tre yxhultare plus IFK Kumlas mittback Marcus Arnold handlar det om.

Örebro Läns Fotbollsförbund släppte under fredagskvällen namnen på de spelare i länsfotbollen som kommer få ta emot individuellt pris för sina insatser under säsongen 2016 när länets egen fotbollsgala anordnas.

"En av mina bättre säsonger"

Och det blev alltså en väldigt fin utdelning för våra klubbar i kommunen. Marcus Arnold blev utsedd till "årets back" i förbundsserierna. Det innebär att han vann priset i konkurrens med spelare från division 3 och uppåt i länet. 

"Att hålla tacktal är inte min starka sida, men jag ska ordna det", säger Marcus Arnold.

Juryn utser inte vinnare rakt av vilka som varit bäst, då hade nog detta pris exempelvis gått till nån i ÖSK, men väl vem som gjort bäst ifrån sig på sin nivå.

- Säsongen har varit bra för min del, trots mycket insläppta mål för laget i vissa matcher känns det som en av mina bättre säsonger.

- Jag känner ett lugn i mitt spel som har kommit nu på senare tid så jag får vara nöjd, summerar Arnold.

Den trofaste IFK:aren, som aldrig varit i nån annan klubb, kom tillbaka från en långtidsskada i början av säsongen och tog då genast tillbaka sin plats som mittbacksgeneral i division 2. 

Ordförande Lindqvist "väldigt nöjd"

- Jag ska operera knät igen nu i december och går allt väl med det så är det en självklarhet för mig att lira i IFK även nästa år, sade Marcus Arnold. 

Det herrlag som kommer prisas mest, inte bara i Kumla, utan av alla lag överhuvudtaget, är dock seriesegraren i division 4 Yxhults IK som kammar hem tre priser.

Elin Magnusson lyckades bra sin första säsong som tränare.

Elin Magnusson är utsedd till årets tränare. Dildar Caliskan årets målvakt och Jamiu Oladejo årets back (gäller distriksserier, alltså div 4 och neråt).

- Vi är väldigt nöjda såklart. Jamiu har varit bästa mittbacken i division 4. Dildar har varit väldigt bra i flera år och Elin gjorde ett fantastiskt jobb, säger ordförande Ove Lindqvist.

Galan går av stapeln fredag 2 december och hålls på Scandic Grand Hotel i Örebro. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-11-26 12:39
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.