28 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

En 50-åring att fira i helgen

Mellan kl. 10.00 och 14.00 firas Kumlahallen under lördagen och även i området utanför. Byggnaden stod klar 1969 så den fyller nu 50 år. 

Det kommer bjudas på uppvisningar och mycket prova-på för den som är nyfiken. Kumla Handbollförening fyller också 50 år och passar på att fira med uppvisningsmatcher och andra roliga aktiviteter, skriver Kumla kommun.

Om Kumlahallen

"För att främja själens och kroppens fostran och spänst överlämnar Kumla stads centrala byggnadskommitté till kumlaborna denna högstadieskola och sporthall." skrev kommunalråd Holger Hultman i presentationen av Kumlahallen och Vialundskolan som togs fram till invigningen.

En idé om en idrottshall växte fram med Vialundskolan

Idén om ett idrottshus för Kumlaborna började i och med högstadieskolan Vialundskolan byggdes och man fick tankar om att utöka skolans idrottshall till ett fullständigt idrottshus.

Och för att uppnå så många inomhusidrotters intressen som möjligt startade man ett tätt med Sveriges riksidrottsförbund och representanter för Simfrämjandet.

Fasaderna på byggnaderna är av rött, sandat tegel från Hallsberg och mellanväggar av kalkstenstegel från Kvarntorp. Entréhallens golv är av Ekebergsmarmor. Och aluminium som skulle klara luftens höga svavelhalt, användes till all plåtgarnering, karmar och fönsterbågar.

Inte helt bekräftade källor säger oss att det första evenemanget i Kumlahallen hölls den 5 januari 1969, när Kumlas brottare hade tävling, men att den officiella invigningen var 21 februari.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-27 11:48
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.