24 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hade knark både hemma och i byxorna

På väg till en fest i Askersund den 10 januari i år greps en 18-årig kumlabo; polisen misstänkte att den unge mannen var narkotikapåverkad. I hans kalsonger hittade man 12 gram cannabis.

Polis och åklagare beslutade då att genomföra en husrannsakan i den unge mannens bostad. Där fann man ytterligare 66 gram cannabis som låg i färdigpackade paket och man fann också en våg.

Förutom narkotikan hittade polisen också en rad dopningspreparat, bland annat 35 tabletter metandienon, 24 tabletter mesterolon och 80 milliliter nandrolondekanoat. Polisen hittade dessutom en ett elchockvapen.

Behandlingsprogram

Kumlabon åtalades för narkotikabrott, dopningsbrott och vapenbrott. Åklagaren menade också att han langat narkotika eftersom den fanns i färdiga förpackningar. Det förnekar personen och säger att allt är för eget bruk och att han just hade vägt upp all sin cannabis för att hålla koll på hur mycket han missbrukade.

Nu har kumlabon, som hunnit fylla 19 år, dömts för brotten. Tingsrätten konstaterar att kumlabons förklaring till att han haft portioner av narkotika inte är helt osannolik. Normalt sett borde dessa brott ge två månaders fängelse, men med tanke på mannens unga ålder och att han själv samtyckt till ett behandlingsprogram döms han istället till skyddstillsyn.

Den övervakningen ska kombineras med ett vårdprogram och drogkontroller. 19-åringen ska också betala 1 000 kronor för försvarsadvokatens kostnader och 800 kronor till Brottsofferfonden. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-07 20:31
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.