01 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Ovanligare spelning för Kumlaband

A life less ordinary heter bandet som hoppas gå långt i Livekarusellen där ett första avstamp gjordes i Karlstad. Foto: Axel Frisén

Under lördagen hölls den första deltävlingen av Livekarusellen i Ungdomens hus i Karlstad. Där spelade cirka 40 band från Örebro län och Värmland som anmält sig till  tävlingen, som årligen anordnas av Studiefrämjandet. Livekarusellen är riksomfattande och samma lördag på andra platser i landet spelade massor av band.

A life less ordinary är ett av Kumlabanden som deltog i Livekarusellen.

- Det gick helt fenomenalt, säger Ronya Hakonsson, lead-sångerska i bandet. Det är första gången vi spelar i Livekarusellen, och jag är förvånad över att det gick så bra som det gjorde. Men det var riktigt kul!

Vad fick er att söka till Livekarusellen?

- Jag ville söka förra året, men då hade vi inte fått igång bandet ännu. Så i år blev det av.

Kommer ni anmäla er till Livekarusellen fler gånger?

- Om det går bra och vi kommer långt i tävlingen, fast inte vinner, så är det klart att vi gör det igen. Men om vi skulle vinna så skulle det inte kännas lika peppande, då vi redan gjort det en gång.

Vad händer annars i bandet just nu? Framtidsvisioner?

- Just nu vill vi komma ut och spela så mycket som möjligt. Vi vill också spela in en platta, men ekonomin begränsar oss för tillfället. Vi har i alla fall nyligen spelat in två låtar i Nearby music studio, och håller på och idéspånar till en musikvideo, som vi tänkt spela in så snart låtarna blivit färdigmixade.

Trion Mys Pys! med Ivar, Axel och Filip glada över att få synas. Foto: Micaela Salmelin.
Myste över spelningen

Bandet Mys Pys! - där undertecknad är med som sångare och melodicaspelare -   deltog i tävlingen för första gången. Ja, faktiskt första gången vi spelade i ett annat län och jag ser fram emot kommande deltävlingar

- Det var spännande, och kul med så mycket anmälda band, säger Ivar Westin, sångare och cajonist i bandet. Det är kul att Studiefrämjandet anordnar en sån här tävling, det är ett väldigt bra sätt att hjälpa band att få synas.

- Det var ett tag sedan vi spelade live, så att få spela var nog det roligaste, att få stå på scen igen. Sen var det kul att få träffa andra musiker och skapa nya kontakter, säger Filip Aspelin, gitarrist.

Bröderna borta

Andra Kumlaband som spelade under lördagen var Hemothorax och Feed The End. Rutinerade bandet Brothers of Another Mother skulle också ha spelat, men fick förhinder och var inte närvarande i Karlstad.

Livekarusellens nästa omgång spelas för Kumlabandens del i  Kristinehamn och Kumla 21-22 februari.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2014-01-26 20:15
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.