25 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vinst för damer men förlust för herrar

Kumlas herrar har just gjort ett mål, men man var aldrig nära poäng mot gästande Hagfors som vann med 9-4. Foto: Anders BjörkKumlas herrar har just gjort ett mål, men man var aldrig nära poäng mot gästande Hagfors som vann med 9-4. Foto: Anders Björk

INNEBANDY: Kumlas två division 1 lag gästades båda av Hagfors under lördagen. Herrarna föll med 9-4, deras fjärde raka förlust. Men damerna knep en trepoängare efter att segrat med 6-5.

Kumlas herrar ser starka ut på papperet, men de har inte fått någon bra start på säsongen. Jimmy Karlsson trodde laget skulle vara topp 4 vid seriens slut, men det känns inte så troligt efter noll poäng på fyra omgångar.

Underläge 5-0 efter två perioder

Mot Hagfors hamnade laget i underläge 3-0 efter första perioden, trots att man vann skotten med 7-5. Värmlänningarna gick sen upp till 5-0 efter andra perioden och det var gamnackar på Kumla när man kom ut till sista 20.

Dock startade man perioden riktigt bra, gjorde mål direkt och pressade så hårt att Hagfors tog time-out. Men även om det lossnade framåt i sista perioden kom man aldrig närmare än tre mål och Hagfors vann till slut med 9-4 efter ett par avslutande mål i tom bur.

Det bör dock nämnas att de fyra lag Kumla än så länge mött är ettan, tvåan, trean och fyran i serien så tufft motstånd i början.

MÅLEN: Hannes Karlsson 2,  Johan Nordström 1, Markus Hallborg 1.

Damer vände till seger i sista

En halvtimme efter herrarnas match var det damernas tur. De såg ut att gå mot en säker seger när Frida Nordh efter 16:36 gjorde 3-0.

Men Hagfors kom igen och när lite mer än halva matchen var spelad hade de vänt och var i ledning med 4-3.

Matchen svängde dock igen när Kumla gjorde tre raka mål och gick upp till 6-4. Hagfors reducerade till 6-5 och tryckte på i slutet för en kvittering, men Kumla lyckades hålla undan.

- Vi pratade i pauserna om att vi inte gör det vi sagt och alla höll med. Det är starkt att inte tappa matchen utan kunna vinna även när det inte riktigt stämmer, sade tränare Isaac Welander.

Damerna är därmed trea i tabellen efter fem vinster och två förluster. 

MÅLEN: Tilda Lilja, Tilde Andersen, Frida Nordh, Frida Danielsson, Frida Sund och Sofie Cederlind.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2018-10-27 21:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.