Gå till innehåll
Kumla / Hockey

Viktor Lennartsson jublar efter ett av sina två mål och gratuleras av Gus Harms. Foto: Per Angelsten.

Kumla målexplosion
sänkte Lindlöven

Publicerad: 9 October 2015 21:51

HOCKEY: En sprakande sista period där Kumla Hockey stod för fyra mål på kort tid gjorde att hemmalaget kunde besegra Lindlöven med 6-3 i fredagens derby. Kumla hänger därmed på i toppen av tabellen. - Vi spelar med hjärtat idag och vinner rättvist, sade tränare Gunnar Leidborg.

Kumla startade matchen piggt och tryckte tillbaka Lindlöven. Det var överlag en underhållande och fartfylld match helt i publikens smak. Publiksiffran var för övrigt 252, några fler hade nog de flesta trott på.

Mål från mittzon

Ledningsmålet för Kumla var av det ovanliga slaget. Viktor Lennartsson laddade från mittzon och visserligen fick han en bra träff, men Lindlövens målvakt Cristoffer Ulvestav borde naturligtvis stoppat pucken, men den smet in under hans arm.

Lindlöven skulle dock både kvittera och ta ledningen och ordspråket släkten är värst var passande vid dessa tillfällen för det var förre kumlingen Max Lalander som satte båda målen.

Kumla fick dock in en viktig och rättvis kvittering i slutet på den andra perioden när Alexander Kovalonok styrde in Gus Harms skott i powerplay. Ställningen 2-2 och helt öppet inför sista perioden alltså.

En sista period där Kumla kom ut och fullständigt körde över Lindlöven med fyra mål på sex minuter! 3-2 gjorde Tobias Winbladh, efter bra jobb bakom målet av Marcus Viitanen som arbetade fram pucken.

Fyra mål på sex minuter

Viktor Lennartsson spädde på med 4-2 efter några minuter där Lindlöven pressat hårt och ett kvitteringsmål låg i luften, snopet för bortalaget. När sen även 5-2 kom 33 sekunder senare genom ett snärtigt dragskott i bortre krysset signerat Erik Planeby bytte Lindlöven målvakt.

Det hjälpte föga för en och en halv minut efter att Adam Brown kom in fick han släppa in 6-2, Patrik Ström satte pucken högt, frispelad av Henrik Rommel. Lindlöven reducerade sedan till 6-3 med sju minuter kvar att spela, ett mål som blev matchens sista.

Vi gör en bra match efter förutsättningarna, vi hade tre backar borta idag och jag tycker vi vinner välförtjänt, sade Kumlas tränare Gunnar Leidborg efteråt.

Vad är det du är nöjd med i ert spel?

Vi är rejäla från första stund och spelar med hjärtat och tar revansch efter senaste matchen mot Arboga, den var vi inte nöjda med.

"Vi slutar att spela"

Nån du tycker förtjänar ett extra plus?

- Jag måste säga Gus Harms. Idag var han så bra som jag alltid trott han kan vara. Han spelar smart, enkelt och är bra både offensivt och defensivt.

I Lindlöven var det av naturliga skäl inte lika uppåt. Tvåmålsskytten Max Lalander sammanfattade matchen såhär.

- Vi gör två bra perioder, sen kommer vi ut i tredje och, ja det är som att vi slutar spela och det håller inte i ett derby!

Var det som du trodde möta Kumla eller nån skillnad?

- De har sitt spel och det är samma som de alltid haft, vi vet hur de spelar och jag tycker vi borde kunnat utnyttja det bättre, sade Max Lalander.