Kumla / Hockey

Kumla trivs bäst borta

Publicerad: 1 February 2019 22:29

Kumla trivs bättre borta

HOCKEY: Borta vinner Kumla oftast, men hemma har laget svårare att imponera. Under fredagen föll man med 3-2 på övertid mot Malung.

Första perioden innehöll väldigt få spelavbrott och ett bortamål från Malung efter 7:50 inför 107 tappra åskådare. Bortalaget höll i taktpinnen i andra perioden mot ett Kumla som likt senast hemma mot "Sura" hade svårt att skapa chanser.

Mål direkt på teknining

När 2-0 kom bakom målvakt Weiderman Fornbrandt kändes det inte orättvist. Kumlas reducering till 2-1 kom från ingenstans, en snabb spelvändning där Pontus Okerblad Westin avslutade själv i ett två mot en läge.

Ett mål kan betyda mycket och Kumla blev definitivt piggare efter sitt. Kvitteringen till 2-2 kom inte långt därefter.

Direkt på tekning av poängkungen Wänghult!

Nära noll poäng, men stolpe rädda

Malung drog sig tillbaka i den sista perioden, spelade defensivt, och bevakade den poäng de hade. Kumla fick chansen i tre raka powerplay, men skapade ingen riktigt het chans. Den bästa chansen fick istället Malung.

Med lite mer än en minut kvar svischade pucken förbi Weiderman Fornbrandt som dock räddades av ett klockrent klirr i stolpen. Men på övertiden fick han ändå kapitulera när Malung hittade nätet efter 40 sekunder.

Till ledande Lindlöven skiljer fem poäng. Nästa match är på söndag borta mot Skövde IK (ABj)