18 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla HF firar 50 år som förening

Flickor 09/10 på plats för träning. Snart hoppas Kumla HF att ha ett damlag, första gången på länge i så fall. Foto: Anders BjörkFlickor 09/10 på plats för träning. Snart hoppas Kumla HF att ha ett damlag, första gången på länge i så fall. Foto: Anders Björk

HANDBOLL: Kumla Handboll fyller 50 i år. Detta kommer man att fira 31 augusti när även Kumlahallen har öppet hus för sina 50 år. Turnering där olika årsgångar gör upp mot varann och stor bankett står bland annat på schemat.

1969 stod Kumlahallen klar och i samband med detta bildades även Kumla Handbollsförening. 

- Vi har hållit på nästan ett år och planerat inför det här. Att fylla 50 är ju ändå lite speciellt, och nu har vi lite tur också att denna dag kan uppmärksammas när Kumlahallen fyller 50, säger ordförande Niklas Mänd.

Anders gjorde 130 matcher i Elitserien

Det blir en heldag som börjar kl 9 på morgonen med ungdomsmatcher och chans för nyfikna att prova på sporten under förmiddagen. Man kommer sedan på eftermiddagen att anordna en jubileumsturnering på gräsplan utanför.

Niklas Mänd hoppas på en riktigt trevlig dag 31 augusti. 

- Det blir några av de årgångar för herrarna där Kumla HF haft mest aktiva spelare. Så det blir fem olika lag som gör upp, äldst är 69:orna, sen 78:or, 89/90, 00/01 och ett blandlag med övriga årgångar, säger Niklas.

Bland annat kommer Anders "Kumla" Gustafsson för att spela med 69:orna. Anders är den mest meriterade spelaren klubben fått fram med 130 matcher i Elitserien. Merparten av dessa i GUIF, Eskilstuna, där han även bor idag.

- Kumla HF har flera spelare som gått vidare till att spela i Elitserien, både bland damer och herrar. Men Anders "Kumla" Gustafsson är den med flest matcher ändå, fastslår Niklas Mänd.

Snart damlag i Kumla HF igen

Även speedshooting och prickskytte står på schemat för de som vill testa på.  På kvällen tar man sig vidare till Goda Rum där bankett kommer att hållas. 

Niklas Mänd har själv spelat handboll i klubben i många år. Numer är han tränare för flickor 09/10 och sedan ett drygt år även ordförande. Han kommer vara med förhandsfavoriten 78:orna i jubileumsturneringen.

Hur ser då framtiden ut för Kumla HF?

- Nya säsongen stundar och då är man lite osäker, men överlag ser det positivt ut. Ifjol fick vi igång ett helt nytt lag med pojkar/flickor födda 13/14 som är ungefär 17 spelare och dessutom har flickor 04 växt med flertalet spelare.

- De är runt 20 stycken nu, så inom två år hoppas vi kunna ställa ett damlag på planen och det var många år sedan i Kumla HF, avslutar Niklas Mänd.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-22 14:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.