19 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hayati hoppas på hit
med kärlekslåtar

Inte nog med att han driver restaurang Indigo i Kumla, nu satsar Hayati Polat på en karriär som sångare och låtskrivare. - Det är vid sidan om men lyckas man bara med en enda hitlåt behöver man inte göra så mycket annat sen, säger Hayati, som nyligen släppt ett nytt album och en video på You Tube med smäktande kärlekssånger.

Hayati Polat vid sin vedeldade pizzaugn brister gärna ut i smäktande sång.

Tyvärr kan vi inte njuta av texterna, Hayati Polat, 32, bördig från de kurdiska delarna av Turkiet vid syriska gränsen, skriver och sjunger in sina vemodiga sånger på kurdiska och turkiska.

- Det är den publiken jag vänder mig till, förklarar restaurangmannen Hayati där vi sitter i krogen vid Stenevägen som genomgått flera förvandlingar under åren.

För länge sen lät L-O Nilsson bygga fastigheten för sitt reservdelscenter. Och för inte alltför länge sen låg här affären Tio till Tio, följd av A-jouren och Kumlabutiken. Sedan kom pizzeria Valentino, som Hayati Polat var med och startade, och nu alltså Indigo, som han tog över i somras.

Från papperslös till gift

Idag är han etablerad, gift med barn, men när han kom till Sverige för 13 år sedan var det tufft och han medger att han bodde som papperslös i Sverige under sex år innan uppehållstillståndet blev verklighet.

Intresset för musik har han alltid haft i sig, säger Hayati men det var först för tre-fyra år sedan som det började växa.

- Jag brukar alltid sjunga i köket, alltid, och en vän som hörde mig tyckte att jag hade en väldigt fin röst.

Vännen började kompa honom, det bar vidare och till slut blev det inspelningar där flera av låtarna skrivits av Hayati Polat. Temat?

- Det är kärlek alltså, säger kompositören, skakar på huvudet och skattar.

En sidogrej

Det aktuella albumet har titeln Usuyorum, som betyder ungefär "Jag fryser av ensamhet".

Vet din fru om vad du sjunger?

- Jag brukar aldrig översätta för henne, skrattar Hayati.

Sången är en sidogrej för krögaren som satsar mesta tiden på att utveckla verksamheten i Kumla med att laga och servera mat.

- Jag tackar nej till framträdanden men sången ger mig glädje och lyckas man med en hitlåt behöver man inte göra nåt annat. Det gäller bara att komma in i marknaden.

Lyssna på Hayati HÄR

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-01-05 17:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.