Gå till innehåll
Kumla

Tyvärr vet vi inte vad kossan heter men hon och kompisarna är duktiga nog att sköta sig själva hemma i laduården i Hidingsta. Foto: Axel Frisén

Kossan som kan
mjölka sig själv

Publicerad: 22 September 2013 21:28

Hardemo-dagarna i helgen var fyllda av aktiviteter. Kumlanytt följde med strömmen till den öppna gården hos Thorbjörn Johnsson i Hidingsta. Det hölls en rundtur i ladugården för besökarna som fick se hur kossorna kan mjölka sig själva med hjälp av ett robotsystem. Och på söndagen var det hemvändardag.

Philippa Selin provar på att rida på Minos

Lantbruksmuseet i Mossby lockade liksom under lördagen många besökare. Kyrkan var öppen med guidad visning.

I sockenstugan visade Bernt Bengtsson bilder av gamla Hardemobor och i skolmuseet höll hustrun Anita Bengtsson ordning på de besökare som ville slå sej ned i skolbänken igen.

Att vara kanin och hoppa i hällande regn är inte någon höjdare, det är skönare i mattes famn

Hembygdsgården Tiven visades för den som var intresserad och där fanns det möjlighet att se kaninhoppning och ta en ridtur med hjälp av Hardemo hästklubb.

Mysigt i stearinljusens sken

Dagen avlutades med vis- och braskväll i Hembygdsgården där Christer Folkesson, i stearinljusets sken, tillsammans med sina kollegor Markus och Kicki underhöll med sång och musik.

Då gården saknar elektricitet, så blir det extra mysigt med brasa och massor av levande ljus. När mörkret sänkt sej över nejden var det ett gäng trötta men mycket nöjda Hardemobor som vandrade hemåt med planerna för nästa års arrangemang i tankarna.

Laddar spelare...
Annons

kumla