Gå till innehåll
Kumla

Hundrastgården ligger i kanten av fältet. Foto: Anders Björk

Hur kan man få liv
i Kumlabyfält igen?

Publicerad: 3 July 2018 12:02

Sedan februari finns en ny hundrastgård vid Kumlabyfältet. Diskussioner pågår även hur man kan utveckla fältet ytterligare. - Det är en stor grönyta med härlig utvecklingspotential, säger Kristina Nordén, stadsträdgårdsmästare.

Hundlekplatsen invigdes i slutet av februari och är i yta nästan lika stor som den hundlekplats som sedan tidigare finns vid Kumlahallen.

Uppskattat vid Kumlahallen

- Anledningen till att den byggdes var att hundlekplatsen vid Kumlahallen blivit väldigt uppskattad och välbesökt, både av våra medborgare, men även av folk som kommer från andra kommuner, säger Kristina Norden som är stadsträdgårdsmästare hos Kumla kommun.

Kostnaden för att bygga en ny hundlekplats i Kumlaby var 80 000 kr.

- Vi vet att många hundägare rör sig i området och dessutom vill vi få mer aktivitet vid Kumlabyfältet, det här var en del i det, fastslår Kristina.

Planer och förhoppningar finns att utveckla det stora fältet ytterligare. Man vet dock inte riktigt hur än. Förr om åren användes Kumlabyfältet flitigt för träningar och matcher i fotboll, men användandet har sjunkit ordentligt.

Vill ha mjukare planer

- Planerna sköts fortfarande om av kommunen som klipper dem, och det pågår arbete att lufta upp så att gräset blir mjukare. I år har det inte varit mycket uthyrning för fotboll, vi vill locka fler lag till att börja använda Kumlabyfältet.

Det har länge pratats om hur man kan utveckla fältet, men diskussionerna har tagit extra fart från våren. Inget är bestämt, men det är en prioriterad fråga.

- Fältet är som en stor grön pil som pekar in mot centrum och det ligger i vårt intresse att göra något bra där. Det är en stor grönyta med härlig utvecklingspotential, avslutar Kristina Nordén.

Annons

kumla