28 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla hamnade utanför i år

Utvecklingspengar
för länets kollektivtrafik

Nu kommer första utbetalningen av utvecklingspengar för kollektivtrafiken till länets kommuner och landstinget. Sammanlagt ska drygt 6 miljoner kronor fördelas under 2013 på olika projekt för att förbättra kollektivtrafiken och alla kommuner i länet har kunnat söka ur potten.

Länstrafikens styrelse har beslutat om fördelningen av årets medel, som bland annat kommer att gå till ny bussgata i Nora, pendelparkering i Kopparberg och säker cykelparkering vid resecentrum i Örebro, enligt ett pressmeddelande.

- Det har varit ett stort intresse och vi har fått in flera väldigt intressanta ansökningar, så det har inte varit lätt att välja vilka som ska beviljas. Samtidigt ska vi komma ihåg att första året är den sammanlagda potten minst. Mer pengar kommer att finnas för fördelning under åren 2014-2016. Så fick man inte pengar nu är inte loppet kört, säger landstingsråd Jonas Karlsson (s).

"Väldigt bra ansökningar"

Pengarna ska fördelas mellan länets kommuner med 75 procent och Länstrafiken med 25 procent. I år är det drygt 6 miljoner kronor som delas ut. Projektansökningar har bedömts efter ett antal kriterier som regionalt mervärde, minskad restid och om investeringsobjektet ligger utmed något av länets stomnät. Samtliga beviljade ansökningar har bedömts leva upp till minst två kriterier.

- Ansökningarna som vi har beviljat är alla väldigt bra så det är roligt att se att de här pengarna kommer att förstärka kollektivtrafiken i hela länet, säger Mats Gunnarsson (mp), landstingsråd och ledamaot i Kumla kommunfullmäktige.

- Kumla får tyvärr inga pengar den här gången men kan få nästa år, Det är höga ambitioner när det gäller resecentrum i Kumla och det är kul men inte lika enkelt att ge så stora pengar till en kommun, kommenterar Mats Gunnarsson för Kumlanytt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-02-24 23:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.