20 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Damer till kval och herrar nära nå dit

Kumlas damlag kommer att kvalspela till Allsvenskan (näst högsta divisionen). Herrarna har också chansen nå dit. Foto: Niclas Noord.Kumlas damlag kommer att kvalspela till Allsvenskan (näst högsta divisionen). Herrarna har också chansen nå dit. Foto: Niclas Noord.

INNEBANDY: Över 200 personer kom för att se när Kumlas damer säkrade en kvalplats till Allsvenskan med seger över Skattkärr under lördagen. Även klubbens herrlag vann en svår bortamatch och kan därmed också säkra allsvenskt kval i sista omgången.

I och med segern för damerna så har laget tagit poäng mot samtliga lag i serien, vilket visar på bra styrka. Matchen slutade med en klar seger för Kumla, som behövde en poäng för att definitivt säkra kvalplatsen.

Men egentligen var det klart redan innan då laget hade ett sånt stort försprång i mållskillnaden.

Tilda har varit "väldigt bra"

Nåväl, laget visade  att man förtjänar sin kvalplats. 

Denise Karlsson, Filippa Boström och Vera Hertzman. Foto: Niclas Noord.

 -Vi har en bra period i mitten av matchen och går på kort tid från 1-0 till 4-0. Efter det är det Skattkärr som har en bra period och gör två mål med bud på mer. De gör en sista forcering men då gör vi 5-2 i tom kasse med mindre än minuten kvar, sammanfattar tränare Tobias Björk.

Tobias fortsätter:

-  En som varit väldigt bra på slutet och även idag är Tilda Lilja som förtjänar beröm. Kul att det var mycket publik som stöttade laget idag. Vi hoppas på samma publikstöd i kvalet, avslutar Tobias Björk.

Kumlas mål gjordes av: Frida Danielsson, Mimmi Karlsson, Celine Liljequist, Frida Nordh och Frida Sund. Kvalet kommer att spelas 21 mars kl 13:00 i Kumlahallen, motståndet blir klart nästa vecka när sista omgången spelas.

Herrar vann med kniven mot strupen

Herrlaget var mer eller mindre tvunget att vinna under lördagen borta mot tabelltvåan Skoghall för att ha chansen på allsvenskt kval inför sista omgången. Ingen lätt uppgift, men man vann med 6-5. Mycket starkt!

Herrlaget har visat fin form på slutet och har nu allt i egna händer. Foto: Jerry Gray.

Hannes Karlsson gjorde två mål och Edwin "Munken" Gustafsson, Felix "Falcone" Frödin, Hampus Håkansson och Erik Gyllberg ett mål vardera. Skoghalls sista mål kom med endast fyra sekunder kvar.

Nu får Kumlas herrar en helt avgörande match i sista omgången då man möter Nilsby hemma, som är en poäng före, på tredje plats i tabellen. Kumla lär behöva ta tre poäng för att lyckas nå kvalet.

Även Hagfors är inblandade i kampen. De har lika många poäng som Kumla men är före på bättre målskillnad och avslutar med match hemma mot bottenlaget Skövde. Så allt tyder på Hagfors tar sina tre poäng där.

Kumlas avgörande match mot Nilsby spelas på lördag i Kumlahallen kl 17.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-08 13:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.