Gå till innehåll
Kumla / Sport

Rogers engagemang gav stora stipendiet

Publicerad: 15 December 2013 19:44

På söndagen var det dags för kommunens utsända att överraska Roger Berger i Kumla kampsportförening med beskedet att han får 8 000 kr i stipendium som årets ungdomsledare i den äldre kategorin. Det är framförallt Rogers engagemang för funktionshindrade i klubben som imponerat.

Kommunen delar årligen ut två ungdomsledarstipendier. Stipendiesummorna uppgår till 4 000 kronor för ledare till och med 25 år och 8 000 kronor för ledare över 25 år. Genom stipendierna vill Kultur- och fritidsnämnden uppmärksamma ledare som på ideell basis engagerat sig för ungdomars föreningsaktiviteter.

I torsdags överraskades Niklas Sandberg i badmintonklubben Carlton med beskedet att han får stipendiet för ledare yngre än 26 år. På söndagen var det dags för Roger Berger i Kumla kampsportförening att få veta att han av kultur- och fritidsnämnden utnämnts att bli mottagare av stipendiet för ungdomsledare äldre än 25 år med följande motivering:

Rogers vision

"Roger Bergers engagemang kännetecknas framförallt av hans vision att alla kan finna en idrott som passar dem. Genom sitt ledarskap i föreningen har han lyckats visa barn och ungdomar att allt är möjligt.

Speciellt engagerad är Roger i verksamheten för funktionshindrade. Hans intresse för att hjälpa andra att aktivera sig utifrån den nivå man själv befinner sig på har gjort att Roger själv ägnat många timmar åt att lära sig mera om framförallt funktionshindrades förutsättningar.

Rogers ledarskap visar på ett engagemang och ett bemötande som gjort det möjligt för fler att våga var med och känna glädje och delaktighet i föreningslivet."

Föräldrarengagemang växte

Roger Berger har funnits med i kampsportföreningen sedan 2004. Genom sitt föräldraengagemang fick han intresse för sporten och det blev en naturlig övergång till aktiv föreningsmedlem. Roger är styrelseledamot men framförallt ledare och instruktör för barn, ungdomar och vuxna inom handikappgruppen i Kumla kampsportförening.

Kumla kampsportförening ville med nomineringen uppmärksamma Rogers engagemang för föreningen och hans genuina intresse för att få andra att lyckas.

Annons

kumla