27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Ella från Kumla tog EM-guld i Grekland

EM gick av stapeln på Kreta i Grekland. Ella Jacobsen blev förvånad över att det gick så bra att hon vann alltihopa. Foto: PrivatEM gick av stapeln på Kreta i Grekland. Ella Jacobsen blev förvånad över att det gick så bra att hon vann alltihopa. Foto: Privat

KAMPSPORT: Under helgen anordnades Ungdoms-EM i Jujutsu i Grekland. Kumlatjejen Ella Jacobsen gjorde då som hon brukar, vann alla matcher och tog guld. - Det känns overkligt, säger Ella.

Ella tävlade i klassen U-18 70 kilo. Det betyder att deltagarna högst fick vara 17 år och som mest väga 70 kilo. 16-åriga Ella var en av åtta kvalificerade deltagare i klassen, och det var inte några blåbär hon tävlade mot.

Värmde upp med vinst i stortävling

Men det spelade ingen roll, Ella vann alla sina matcher ändå.

- Jag gick tre matcher och vann alla på teknisk överlägsenhet. I finalen mötte jag en ryska, berättar Ella som vid landslagssammanhang för Team Sweden, men hennes klubbadress är Kumla Kampsportsförening.

Hur känns det?

- Overkligt! Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så här bra, svarar Ella. Nåja, för några veckor sedan vann Ella även German Open, som är en av världens största jujutsutävlingar, så att kapacitet finns där råder inga tvivel om.

VM i Abu Dhabi om några veckor

Ella anser att hennes främsta styrkor är kastdelen och hennes styrka. Hon säger sig oftast känna sig starkare än motståndarna! Dessutom är hon bra på att hantera stress. I mitten av november väntar nu en ännu större tävling.

- Då är det Junior-VM i Abu Dhabi. Jag är jättenervös faktiskt då jag aldrig varit på en så stor tävling och där kommer även seniorer att tävla i VM samtidigt.

När vi pratas vid sitter Ella på tåget, som snart rullar in i Kumla.

- Jag var borta i fem dagar. Det är alltid skönt att komma hem, men samtidigt gillar jag att vara på resande fot, avslutar Ella Jacobsen. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-29 11:22
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.
{/exp:ce_cache}