20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Målaren Josefine fackligt prisad

Josefine Krantz från Kumla jobbar på Närke Måleri och fick en tavla och blommor för sin utmärkelse. Foto: Isabelle LjungbergJosefine Krantz från Kumla jobbar på Närke Måleri och fick en tavla och blommor för sin utmärkelse. Foto: Isabelle Ljungberg

2019 års pris för Årets fackliga hjältedåd har tilldelats Josefine Krantz från Kumla, medlem och aktiv i Svenska Målareförbundet. Detta meddelar LO-Distriket i Örebro och Värmland via ett pressutskick.

Varje år delar LO Ung på nationell nivå ut ett pris till en person eller grupp som gjort en betydande insats inom fackföreningsrörelsen. Josefin får utmärkelsen bland annat för att sin kamp för ett jämställt Målareförbund och fler jämställda arbetsplatser.

"En stor inspirationskälla"

Bland annat ser vi henne från regionalt perspektiv i uppdrag som talesperson för målarnas kvinnliga nätverk MIRA både nationellt och regionalt. Josefin är också handledare i utbildningar som LO-distriktet håller i exempelvis ”Om feminism” och ”Om främlingsfientlighet”

- Josefine Krantz är en mycket värdig vinnare. Med sitt mod och engagemang, för fackliga frågor och allas lika värde och rätt, är hon en stor inspirationskälla för många, säger LOs ungsekreterare Josefin Johansson.

MOTIVERINGEN:

"Josefine har genom sitt aktiva arbete för att rättfärdiga ett jämställt Målareförbund och fler jämställda arbetsplatser, bidragit till ett ökat medvetande hos förbundets gemensamma medlemskår. Att aldrig vara tyst – att bara tala. Att aldrig sitta still – bara vara aktiv, verkar vara Josefines drivkraft.

Hennes tilltro och attityd bidrar varje dag till förbättringar och för sitt hårda arbete har hon bland annat utsetts till nationell talesperson för MIRA i målareförbundet samt utnämnts till vice ordförande i Europeiska Bygg och Träfederationens kvinnokommitté. Josefine har en vilja och en stark förmåga att få med andra i det fackliga arbetet. Hennes arbete sker många gånger i det fördolda, men nu behöver det lyftas till ytan då hennes insatser inte tar slut, utan bara fortsätter framåt."

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-01 14:32
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.