Gå till innehåll
Kumla / Sport

Irene - en äkta indiansupporter. Foto: Anders Björk

"Det känns bara bra
att kunna hjälpa till"

Publicerad: 26 May 2017 22:44

När det uppdagades att Indianerna hade problem kände supportern Irene att hon ville hjälpa till för att klubben skulle komma på fötter igen. Och det har hon gjort nu genom att skänka mer än 50 000 kr.

Tanken att hjälpa Indianerna fick Irene redan i höstas när det framkom alltmer vilka problem klubben drogs med. Och plötsligt fick hon ett sms av sin syster.

Tog kontakt i början av året

- Du som är så galen i Indianerna, skulle ju sponsra dem, skrev min syster.

Irenes syster visste inte att Irene redan funderat på det, och efter det tog hon tag i det, gick från tanke till handling, och kontaktade klubben i början av året.

Lagledare Peter Johansson blev säkerligen nöjd över tillskottet. 

- Dan-Åke Moberg blev förvånad, men tyckte att jag skulle vänta med det tills de visste hur rekonstruktionen skulle gå så inte pengarna gick till spillo.

Det tog ett tag, men för några veckor sedan fick Indianerna klartecken för sin rekonstruktion och en vecka senare förde Irene över pengar till klubben.

- När jag bestämt mig kändes det bra, nu när allt är klart känns det ännu bättre.

Ville inte ha något tillbaka

Fick du nånting tillbaka?

- Nej, och jag hade ingen tanke på det. Det var inte det jag var ute efter. Min tanke var att det skulle kännas rätt och bra att göra det här.

Någon exakt summa avslöjas inte, men den var på över 50 000 kr alla fall. Irene lider av värk i kroppen och har därför svårt att åka ut på matcher.

Men från sin soffa följer hon laget på nätet, tv och radio så mycket hon kan och den oväntade vinsten mot Rospiggarna fick henne att "tjoa vilt"

-  Sporten betyder mycket för Kumla och det hade varit sorgligt om det inte blivit nåt mer utan man bara slagit igen locket, sade Irene, den generösa supportern.

Annons

kumla