Gå till innehåll
Kumla

En del av de åbytorpare som var på plats under lördagen.

Åbytorparna fixade
till sin egen lekplats

Publicerad: 13 August 2016 18:56

Under lördagen flockades åbytorpare till sin "nya" lekplats som man själva betalat för att rusta upp. Det är medlemmarna i Åbytorps vägförening som betalat för den, även om man ansett att kommunen borde stått för kostnaden. - Vi har lagt ner 200 000 kronor här de senaste två åren, säger vägföreningens ordförande Tomas Gustavsson.

Det är Åbytorps vägförening som genomfört ombyggnationen, de har bytt sandlåda, byggt till en grillplats och liten fotbollsplan, röjt mark, och nu även köpt in en helt ny lekställning då den gamla inte höll måttet.

Mycket pengar har gått åt

250 hushåll i Åbytorp är medlemmar i vägföreningen och de senaste två åren har man, enligt ordförande Tomas Gustavsson, lagt 200 000 kronor på att få till en bättre lekplats.

Oenighet har det varit vem som varit ansvarig för lekplatsen, kommunen eller vägföreningen? En skylt på området ska ha talat om att kommunen var de som bar ansvaret, men kommunen ville att det skulle vara vägförenings ansvar och till slut gick vägföreningen med på det.

Godisregn uppskattas allt (godiset och korven var skänkt av ICA-Profilen)

- Vi skrev på ett nytt avtal i våras så det blev slut på alla diskussioner, så det är vi själva som lagt vartenda öre här och stått för allt jobb

- Egentligen skulle vi behövt de pengarna för att rusta upp dåliga vägar, men det viktigaste är att barnen här har det bra, förklarar Tomas Gustavsson. 

Många åbytorpare var på plats vid invigningen på Lekstigen, det bjöds på grillad korv, sparkades boll, var godisregn och brandkåren var där och lät barnen titta i bilarna. 3 september ordnas en större kvartersloppis i Åbytorp med 40-50 säljare. 

- Det börjar hända lite mer saker här i Åbytorp nu, fastslår Tomas Gustavsson. 

Annons

kumla