02 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

"Facebook perfekt för att
visa blomstrande Kumla"

Kumla kommun satsar stort för att nå målet att bli 25 000 invånare år 2025. En del i arbetet med att göra Kumla attraktivare och locka hit nya invånare är de nybyggnationer som tillkommit i form av sjöpark, växthus och äventyrsbad. Utöver det har en projektledare anställts för att kommunen ska nå sitt mål. Samtidigt finns det nästan fem miljoner svenska konton på Facebook – men där finns inte Kumla.

År 2012 motsvarade antalet Facebook-konton i Sverige 57 procent av befolkningen i åldrarna från 13 år och uppåt. Med hjälp av en befolkningspyramid och en gnutta enkel matematik kan vi konstatera att ungefär 10 000 konton hos denna nätverkstjänst finns i Kumla – nästan halva kommunens befolkning! Det är uppenbart att Facebook är en gigantisk marknad, och därför ställer jag mig frågan – varför finns inte Kumla där?

Når ut snabbare

Enligt min uppfattning är en Facebook-sida ett perfekt medel för att sprida bilden av det blomstrande Kumla och få fler att öppna ögonen för kommunen. Utöver det är det ett bra kommunikationsalternativ kommunen och kumlaborna emellan. Sidan kan med all säkerhet bidra till att kommunen snabbast möjligt når ut med viktig information, som till exempel ett tillfälligt strömavbrott och när det beräknas vara åtgärdat.

Man kan ställa sig frågan varför Kumla behöver finnas på Facebook när kommunen redan har en hemsida. Faktum är att en Facebook-sida blir mycket mer integrerad i ditt internetanvändande då uppdateringar från kommunen automatiskt syns när du använder dig av nättjänsten.

Minimal kostnad

Du slipper dessutom komma ihåg att besöka kommunens vanliga internetsida för att hålla dig uppdaterad. Kostnaden för detta behöver vi inte ens ta upp, underhållskostnaden av sidan är minimal jämfört med andra miljonsatsningar i kommunen.

Det är dags för Kumla att följa med tiden och ta tillvara på alla de fantastiska möjligheter som internet erbjuder. Nybyggnationer för över 300 miljoner är inte alltid de bästa alternativen. Ibland kan små, smarta och billiga lösningar vara de bästa för att lyckas.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-10-24 23:08
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.