09 Juli 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Symbolpolitikens konsekvenser i Kumla

Nu börjar den godhetssignalerande migrationspolitiken sätta sina spår även i Kumla.

I alldeles för många år har det bedrivits en “fuktat finger i luften”-politik i Sverige, fritt från både konsekvenstänkande och hänsyn till ekonomiska effekter. Många gånger med tragiska efterspel för enskilda individer som vi nu har sett i Kumla när det gäller de afghanska männen som är kopplade till den så kallade gymnasieamnestin.

Grovt rån, knivhuggning och hemlöshet är en del av konsekvenserna som denna politik gett oss.

Socialnämnden i Kumla dras med en prognos om ett enormt underskott (16 000 000 kr) för 2018, att i det läget kräva ännu mer av kommunen är lite väl magstarkt även för Vänsterpartiet. Tyvärr försvinner inte befintliga problem med för lite pengar till att hjälpa handikappade barn, underbemanning i sjukvården och bostadsbrist för att man skaffar sig fler “utmaningar”.

Genom att ta hand om riktiga flyktingar i volymer som är hanterbara så ger vi oss själva de bästa förutsättningarna för en human integration.

Jag håller med Lena Rosborg (V) samt Linda karlsson (Hitta Hem i Kumla) på en punkt, politiker bör öppna upp sina hem, de ansvariga alltså!

Maude Göresdotter
Bra skrivit Patrik Nyberg ! Alldeles sant . De som sitter i Kommunfullmäktige borde öppna sina hem och hjärtan .
2018-11-07 12:49
Gunnar Jansson
Äntligen ett vettigt inlägg som tar upp konsekvenserna av den förda politiken.Och just nu är det högkonjunktur, men det är redan på väg ner. Underskottet kommer bli gigantiskt. Vilka vi ta hand om? Afghanska män eller handikappade barn?
2018-11-07 18:01
Lars-Olof
Intressant att SD i Kumla nu välkomnar fler ”riktiga” flyktingar, det är positivt, tycker jag. De afghanska killarna som varit här några år kämpar för att komma in i samhället, lätt är det inte, men de pluggar och de flesta kan bli viktiga för Sveriges framtid i olika yrken. Att några få begått brott ska inte alla lastas för.
2018-11-07 20:03
Anna
Hoppas verkligen att underskottssiffran inte stämmer
2018-11-07 21:22
Humanist
Bara lite nyfiken- har du funderat på vad som skulle hända med vår välfärd om t ex alla svenskar med mindre än 10 år i Sverige slutade arbeta? Skulle du gå in o städa på sjukhus? Köra bussar o taxi? Jobba i storkök? Och inte minst inom vården? Du kanske också kommer att jobba som tandläkare? Läkare ? Forskare? Ingenjör? Lärare? Sant att en person inte går med ”vinst” fr första dagen i Sverige. Det gör inte ett nyfött barn heller! Tänk lite mer än bara Jimmys klyschor!
2018-11-07 21:39
Irene Fernström
Så bra skrivet. Istället för att packa på medborgarna att ta hand om och ge hem till flyktingar så kan politikerna öppna sina hem och hjärtan. Dom som har råd och gapar mest om att hjälpa ,men uträttar minst i det verkliga livet.
2018-11-07 22:18
Patrik Nyberg
Svar till Humanist Varken jag eller någon annan tänkande människa borde tycka att invandrade personer till Sverige som etablerat sig på arbetsmarknaden (på riktigt) skulle sluta jobba, av vilken anledning det skulle ske förstår jag inte ens? Det har heller ingenting med resonemanget om en hållbar migrationspolitik att göra. För du tycker väl inte att invandring handlar om att ett land ska gå med vinst eller inte? det är väl av humanitära skäl som man har ett flyktingmottagande, eller? Du blandar nog ihop migration med arbetskraftinvandring vilket är en helt annan sak, visserligen bedrivs den på samma horribelt dåliga nivå. T.ex. när det gäller kompetensutvisningarna, då fullt sysselsatta individer och familjer blir utvisade på grund av små felaktigheter, ofta gjorda av arbetsgivaren där summor som 100kr kan ligga till grund för utvisningen. Bara för att man vill väl behöver ens handlande inte inte falla väl ut! /Också humanist
2018-11-08 11:48
Jonas
Bra Patrik Nyberg!! Äntligen någon som vågar yttra sig om hur det är.
2018-11-08 17:01
Lisbeth
Att gränskontrollerna inte är tillräckliga visade Efterlyst igår.Det finns 40 ligor i Sverige som har som mål att råna gamlingar.Jag undrar om politikerna vet att det är så.Dom tar sig in och misshandlar i deras bostäder eller kollar koden på kortet när dom handlar och tar sedan plånboken.Som snart 65-åring blir man orolig.Hur ska dessa ligor stoppas? Hur ska bara dom som verkligen behöver skydd komma över gränsen hit?
2018-11-09 8:58
Pp
Mycket bra skrivet! Äntligen en politiker med verklighetsförankring.
2018-11-09 8:58
Red Cloud
Håller med Humanist. Kanske blir svårt jobba kvar samtidigt som man utvisas ? Så sent som 1999 ville SD att "etniska främlingar" som kommit till Sverige efter 1970 skulle skickas tillbaka till sina hemländer. Citerad tweet "Jimmie Å/SD ska alltså skicka ”hem” större delen av den främmande sjukvårdspersonalen och ersätta dem med... ja, vilka? För att sjukhus etc ska ha mer personal för att kunna minska sjukköerna? Får man fråga om denne där mannen alls kan tänka? " .
2018-11-09 11:09
Pp
Red cloud och humanist // Om alla illegala invandrare i Sverige utvisades skulle trycket på vård och omsorgssektorn givetvis också minska betydligt. Om sen alla utan asylskäl också utvisades skulle vi inte ha några vårdköer.
2018-11-09 15:30
Lars-Olof
Den som tror att asylsökande orsakat vårdköerna är ute och cyklar. Köerna har funnits länge och beror på flera saker: brist på personal och pengar, inte minst när Reinfeldtregeringarna sänkte skatter, åldrande befolkning ställer ökade krav. En papperslös invandrare har minimal sjukvård.
2018-11-10 22:53
Alfa
Lars-olof - köerna till vården sjönk under alliansens styre trots att landstingen många gånger var röda. Nu kan vi åter se allt längre vårdköer. Örebro som alltid har haft ett rött styre inom landsstinget har aldrig legat så bra till i några mätningar. Oavsett skattehöjningar.
2018-11-13 9:39
Lisbeth
Visst måste väl 160000 nyanlända påverka vården? Ser ju när jag är vid både Flysta och Kungsvägen att dom är många som får vård.Är väl likadant vid folktandvården.
2018-11-13 13:12
Pp
Lars-olof/ Du verkar inte ha besökt någon vårdinrättning på de senaste åren. Det har kommit in många tusen och de har ett stort vårdbehov. Givetvis belastas vården oerhört.
2018-11-14 6:16
TS
Humanist > Tänker precis som dig när det gäller arbetande invandrare. Skickas alla tillbaka brakar systemet ihop för jobben dom gör är oersättligt. Men om du våldtar,rånar och misshandlar ska du ut riket omedelbart, så där håller jag med Jimmys ”klyschor” till 100%. Det tror jag även skötsamma invandrare gör. Problemet med mitt tankesätt är att jag då kallas rasist från alla möjliga håll och kanter vilket är oacceptabelt. Ta seden dit du kommer vilket de flesta gör. Kan du inte acceptera våra seder och lagar så varför komma hit?!
2018-11-14 20:16
Svennis
Patrik Nyberg ger de afghanska männen skulden för grova rån och knivhuggningar det är skamligt. Vad har de högerexstrema grupperna för påverkan på brottsstatistiken i Sverige? Dessa grupper förordar våld och uppror mot vårt demokratiska samhälle.Sverigedemokraterna vill inte att vi tar emot några flyktingar överhuvudtaget. Ni har väl hört uttrycket en ulv i fårakläder tycker det är passande i detta sammanhang. I vårt demokratiska samhälle så försöker vi att hjälpa alla efter behov och bästa förmåga.
2018-11-15 12:14
Svennis
Hur många flyktingar kommer du Patrik Nyberg som är politiker att ta emot i ditt hem?
2018-11-15 16:33
Roffe
Men vad är det här att tjata om. Det är våran riksdag som har beslutat att efter 2 år så är det kommunernas ansvar när det gäller flyktingar. Nu är det som det är. Valet har varit och nu spelar det ingen roll vad vi väljare tycker. Jag tycker att dom som står bakom våran riksdags beslut att tvinga kommuner att ta i mot flyktingar. Och efter 2 år sluta betala för det. Kan öppna sina plånböcker och hem till flyktingarna. Alternativet är att kommuner får höja skatterna för att finansiera kostnaderna. Och då drabbar det alla. Oavsett om man är svensk eller invandrare. Svårare är det inte.
2018-11-16 14:55
Håkan Sandberg
Lisbeth, jag blir bara så ledsen när jag ser vad DU skriver. Tar invandrarna DIN plats på vårdcentralen? På folktandvården? Blir du utan hjälp? Har du fått gå hem igen, bara för att en invandrare tog DIN plats? Det kan vara samma människa som kör bussen när du ska till lasarettet, byter din blöja när DU blir gammal, tar hand om DITT barn när du jobbar, fixar DIN pizza, tvättar DIN bil.
2018-11-17 0:08
Pp
Håkan //Jag blir så ledsen när jag tänker på de stackars äldre som jobbat och slitigt hela sitt liv. De som ligger med blöja och knappt får komma upp ur sängen... Jag tänker på de svårt sjuka som får vänta i månader och kanske år på vård. Men de afghanska männen är ju viktigast att vi tar hand om!!
2018-11-17 9:09
Tobias
Jag kan uttala mig om akutsjukvärden för jag jobbar där. Invandrarna oavsett om dom är papperslösa eller ej så påfrestar dom akutsjukvården väldigt mycket. Allt ifrån skjutningar där farliga gäng kommer till akuten, till föräldrar som kräver(hotar sos och sjukvårdspersonal) att åka ambulans för deras barn har en förkylning och feber. Vårt vårdsystem är inte anpassat till detta. Så tyvärr kan man inte räkna med snabb hjälp vid akuta sjukdomar längre.
2018-11-17 12:04
Lisbeth
Jag har aldrig sagt att dom tar min plats bara att det måste påverka att många behöver vård/tandvård.Så länge jag har råd att som fattigpensionär (12300 före skatt) betala hoppas jag få hjälp om jag behöver.
2018-11-17 12:13
Roffe
Alla vill vi ha hjälp . Och vi alla i landet vill ha våra stålar varje månad. Oavsett om vi jobbar eller inte. Problemet är att befolkningen i vårat land har ökat snabbare än vad våran välfärd har hunnit med att utvecklas. Och nu står vi alla här i landet och funderar över varför har det blivit så här. Allt kostar stålar. Svårare är det inte.
2018-11-17 16:47
Von Anka
SD och deras gnälliga väljare pekar bara på flyktingar när problem ska lösas. Lyft blicken, se på skattesmitningen t ex, det försvinner 130 miljarder varje år till skatteparadis enligt Skatteverket. Se på klyftorna som växer mellan de rikaste och fattigaste, en snedfördelning som måste ändras. Det hör man aldrig högern snacka om.
2018-11-17 20:20
Nisse
Von Anka -> Vill man lösa problemen med skatteflykt så är det dags att sänka skatterna. Det är inte rimligt att de som tjänar bra ska behöva betala 50-60% i skatt när de som tjänar mindre betalar 33%. När man börjar närma sig gränsen för statlig skatt så blir det lätt att tänka sig ta betalt svart eller på annat sätt undanhålla inkomsten. Arbete måste löna sig! Det innebär sedan naturligtvis att de som inte har ett jobb får det sämre ställt än de som har ett. Så måste det vara,
2018-11-19 18:40
Johan
SD vill på nationell nivå göra skattesänkningar för 60 miljarder. Dessa pengar är väl ändå bättre de går till våra ungdomar som går i skolan, Äldre som behöver vård och omsorg. Fler poliser, sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, till tullen och vårat försvar. SD vill att kvinnorna i landet inte ska förvärvsarbeta 100% utan vara mera hemma. Aborträtten vill de även inskränka på. Detta parti jobbar inget för att utveckla samhället framåt utan snarare bakåt. Kumla och vårat land behöver och har inte råd att sträva bakåt då kommer vi som befolkning gå bakåt i utvecklingen gentemot många andra länder som utvecklas och går framåt. Vi behöver ett starkt samhälle där vi alla hjälps åt. Individen är alltid svagare än folket tillsammans.
2018-11-19 21:12
Johan
Glömde en sak! Ni som parti vill ju inte ens ta emot kvotflyktingar. SD på nationell nivå har uttalat sig om detta på nyheterna. Det stod att läsa i tidningar och hördes i radio den 27 augusti att SD beslutat att de INTE vill ta emot kvotflyktingar som FN valt ut för att de har ett särskilt behov av skydd.
2018-11-19 21:15
Svennis
Nisse/ Högerextrem propaganda betackar vi oss för. Det är självklart att de som tjänar mer än andra skall också bidraga mer till staten. Sänk istället skatterna för låginkomsttagare och höj skatten för höginkomsttagare på så sätt bidrar alla till välfärdsstaten efter förmåga.Återinför också förmögenhetsskatten.
2018-11-20 11:40
Nisse
Svennis -> Att göra som du föreslår innebär bara att skatteflykt ökar. Om alla betalar lika mycket i procent innebär det att en som tjänar mer också bidrar mer till samhället. Är det inte det du vill? Så som du vill ha det leder bara till att fler väljer att plocka en del av lönen svart då det blir för mycket skatt om man kommer över tröskeln. När det gäller förmögenhetskatten så får du gärna förklara för mig logiken i att man skall skatta igen om man väljer att spara redan skattade pengar? Att du sedan väljer att kalla dessa åsikter "högerextrem propaganda" säger mer om hur långt till vänster du står i dina grin
2018-11-21 17:51
Von Anka
Det förstår nog dom flesta utom Nisse att om man har samma skattesats på låga inkomster som höga så slår det hårdast mot den som tjänar minst. Progressiv skatteskala behövs för att minska ojämlikhet i samhället, kunna omfördela en del. Det räcker med den platta skatt som momsen innebär liksom den fasta procenten som gäller för kapitalskatt. Vi rika klarar oss alltid.
2018-11-21 21:31
Pp
Vi betalar förhållandevis hög skatt i Sverige. Då vill man ju att saker fungerar. De gamla och sjuka får vård, polisen kommer när man ringer under pågående brott. Barn och ungdomar får en bra utbildning osv. Tycker Svennis och von anka att det är så i Sverige nu? Förklara varför vi ska ta hand om 12000 afghanska män som aldrig betalat en krona i skatt?
2018-11-22 9:35
David
Och om SD hade fått igenom sin budget hade kommuner o landsting i Sverige haft 13 miljarder mindre redan detta år samt en fortsatt minskning dom närmaste åren!
2018-11-22 19:09
Roffe
Budget hit och dit. Flyktingar hit och dit. Vi skattebetalare står för notan oavsett. Men en regering som företräder väljarna. Det klarar inte folkvalda av att bilda.
2018-11-24 3:21
Von Anka
Mycket i Sverige, ett av jordens rikaste länder, fungerar bra. Jag känner mig trygg i Kumla men det kan bli bättre om vi får mer jämlikhet. Vi rika måste dela med oss mycket bättre. Flyktingar och särskilt ungdomar ska vi ta hand om så bra vi förmår, annars är vi inte mänskliga. Och det kommer vi ha igen. Man ska leva för varandra, som Trio me’ Bumba sjöng så fint om.
2018-11-24 13:44
Nisse
Von-Anka -> Du skriver att mycket fungerar bra. Visst är det så. Men väldigt mycket fungerar riktigt dåligt med tanke på pengen det kostar. Med det höga skattetryck vi har i Sverige så borde vi inte ha vårdköer. Det borde inte finnas pensionärer som inte har råd att gå till tandläkaren. Det borde finnas patrulerande poliser på gator och torg som stävjar brott förebyggande. Sverige måste börja se över vart pengarna tar vägen. Utgifterna i det offentliga skenar iväg utom kontroll. Att lösa det genom att höja skatterna ytterliggare och kasta mer pengar på problemet är som att sätta plåster på ett köttsår.
2018-11-25 14:47
Maude Göresdotter
Bra skrivit Patrik Nyberg ! Alldeles sant . De som sitter i Kommunfullmäktige borde öppna sina hem och hjärtan .
2018-11-07 12:49
Gunnar Jansson
Äntligen ett vettigt inlägg som tar upp konsekvenserna av den förda politiken.Och just nu är det högkonjunktur, men det är redan på väg ner. Underskottet kommer bli gigantiskt. Vilka vi ta hand om? Afghanska män eller handikappade barn?
2018-11-07 18:01
Lars-Olof
Intressant att SD i Kumla nu välkomnar fler ”riktiga” flyktingar, det är positivt, tycker jag. De afghanska killarna som varit här några år kämpar för att komma in i samhället, lätt är det inte, men de pluggar och de flesta kan bli viktiga för Sveriges framtid i olika yrken. Att några få begått brott ska inte alla lastas för.
2018-11-07 20:03
Anna
Hoppas verkligen att underskottssiffran inte stämmer
2018-11-07 21:22
Humanist
Bara lite nyfiken- har du funderat på vad som skulle hända med vår välfärd om t ex alla svenskar med mindre än 10 år i Sverige slutade arbeta? Skulle du gå in o städa på sjukhus? Köra bussar o taxi? Jobba i storkök? Och inte minst inom vården? Du kanske också kommer att jobba som tandläkare? Läkare ? Forskare? Ingenjör? Lärare? Sant att en person inte går med ”vinst” fr första dagen i Sverige. Det gör inte ett nyfött barn heller! Tänk lite mer än bara Jimmys klyschor!
2018-11-07 21:39
Irene Fernström
Så bra skrivet. Istället för att packa på medborgarna att ta hand om och ge hem till flyktingar så kan politikerna öppna sina hem och hjärtan. Dom som har råd och gapar mest om att hjälpa ,men uträttar minst i det verkliga livet.
2018-11-07 22:18
Patrik Nyberg
Svar till Humanist Varken jag eller någon annan tänkande människa borde tycka att invandrade personer till Sverige som etablerat sig på arbetsmarknaden (på riktigt) skulle sluta jobba, av vilken anledning det skulle ske förstår jag inte ens? Det har heller ingenting med resonemanget om en hållbar migrationspolitik att göra. För du tycker väl inte att invandring handlar om att ett land ska gå med vinst eller inte? det är väl av humanitära skäl som man har ett flyktingmottagande, eller? Du blandar nog ihop migration med arbetskraftinvandring vilket är en helt annan sak, visserligen bedrivs den på samma horribelt dåliga nivå. T.ex. när det gäller kompetensutvisningarna, då fullt sysselsatta individer och familjer blir utvisade på grund av små felaktigheter, ofta gjorda av arbetsgivaren där summor som 100kr kan ligga till grund för utvisningen. Bara för att man vill väl behöver ens handlande inte inte falla väl ut! /Också humanist
2018-11-08 11:48
Jonas
Bra Patrik Nyberg!! Äntligen någon som vågar yttra sig om hur det är.
2018-11-08 17:01
Lisbeth
Att gränskontrollerna inte är tillräckliga visade Efterlyst igår.Det finns 40 ligor i Sverige som har som mål att råna gamlingar.Jag undrar om politikerna vet att det är så.Dom tar sig in och misshandlar i deras bostäder eller kollar koden på kortet när dom handlar och tar sedan plånboken.Som snart 65-åring blir man orolig.Hur ska dessa ligor stoppas? Hur ska bara dom som verkligen behöver skydd komma över gränsen hit?
2018-11-09 8:58
Pp
Mycket bra skrivet! Äntligen en politiker med verklighetsförankring.
2018-11-09 8:58
Red Cloud
Håller med Humanist. Kanske blir svårt jobba kvar samtidigt som man utvisas ? Så sent som 1999 ville SD att "etniska främlingar" som kommit till Sverige efter 1970 skulle skickas tillbaka till sina hemländer. Citerad tweet "Jimmie Å/SD ska alltså skicka ”hem” större delen av den främmande sjukvårdspersonalen och ersätta dem med... ja, vilka? För att sjukhus etc ska ha mer personal för att kunna minska sjukköerna? Får man fråga om denne där mannen alls kan tänka? " .
2018-11-09 11:09
Pp
Red cloud och humanist // Om alla illegala invandrare i Sverige utvisades skulle trycket på vård och omsorgssektorn givetvis också minska betydligt. Om sen alla utan asylskäl också utvisades skulle vi inte ha några vårdköer.
2018-11-09 15:30
Lars-Olof
Den som tror att asylsökande orsakat vårdköerna är ute och cyklar. Köerna har funnits länge och beror på flera saker: brist på personal och pengar, inte minst när Reinfeldtregeringarna sänkte skatter, åldrande befolkning ställer ökade krav. En papperslös invandrare har minimal sjukvård.
2018-11-10 22:53
Alfa
Lars-olof - köerna till vården sjönk under alliansens styre trots att landstingen många gånger var röda. Nu kan vi åter se allt längre vårdköer. Örebro som alltid har haft ett rött styre inom landsstinget har aldrig legat så bra till i några mätningar. Oavsett skattehöjningar.
2018-11-13 9:39
Lisbeth
Visst måste väl 160000 nyanlända påverka vården? Ser ju när jag är vid både Flysta och Kungsvägen att dom är många som får vård.Är väl likadant vid folktandvården.
2018-11-13 13:12
Pp
Lars-olof/ Du verkar inte ha besökt någon vårdinrättning på de senaste åren. Det har kommit in många tusen och de har ett stort vårdbehov. Givetvis belastas vården oerhört.
2018-11-14 6:16
TS
Humanist > Tänker precis som dig när det gäller arbetande invandrare. Skickas alla tillbaka brakar systemet ihop för jobben dom gör är oersättligt. Men om du våldtar,rånar och misshandlar ska du ut riket omedelbart, så där håller jag med Jimmys ”klyschor” till 100%. Det tror jag även skötsamma invandrare gör. Problemet med mitt tankesätt är att jag då kallas rasist från alla möjliga håll och kanter vilket är oacceptabelt. Ta seden dit du kommer vilket de flesta gör. Kan du inte acceptera våra seder och lagar så varför komma hit?!
2018-11-14 20:16
Svennis
Patrik Nyberg ger de afghanska männen skulden för grova rån och knivhuggningar det är skamligt. Vad har de högerexstrema grupperna för påverkan på brottsstatistiken i Sverige? Dessa grupper förordar våld och uppror mot vårt demokratiska samhälle.Sverigedemokraterna vill inte att vi tar emot några flyktingar överhuvudtaget. Ni har väl hört uttrycket en ulv i fårakläder tycker det är passande i detta sammanhang. I vårt demokratiska samhälle så försöker vi att hjälpa alla efter behov och bästa förmåga.
2018-11-15 12:14
Svennis
Hur många flyktingar kommer du Patrik Nyberg som är politiker att ta emot i ditt hem?
2018-11-15 16:33
Roffe
Men vad är det här att tjata om. Det är våran riksdag som har beslutat att efter 2 år så är det kommunernas ansvar när det gäller flyktingar. Nu är det som det är. Valet har varit och nu spelar det ingen roll vad vi väljare tycker. Jag tycker att dom som står bakom våran riksdags beslut att tvinga kommuner att ta i mot flyktingar. Och efter 2 år sluta betala för det. Kan öppna sina plånböcker och hem till flyktingarna. Alternativet är att kommuner får höja skatterna för att finansiera kostnaderna. Och då drabbar det alla. Oavsett om man är svensk eller invandrare. Svårare är det inte.
2018-11-16 14:55
Håkan Sandberg
Lisbeth, jag blir bara så ledsen när jag ser vad DU skriver. Tar invandrarna DIN plats på vårdcentralen? På folktandvården? Blir du utan hjälp? Har du fått gå hem igen, bara för att en invandrare tog DIN plats? Det kan vara samma människa som kör bussen när du ska till lasarettet, byter din blöja när DU blir gammal, tar hand om DITT barn när du jobbar, fixar DIN pizza, tvättar DIN bil.
2018-11-17 0:08
Pp
Håkan //Jag blir så ledsen när jag tänker på de stackars äldre som jobbat och slitigt hela sitt liv. De som ligger med blöja och knappt får komma upp ur sängen... Jag tänker på de svårt sjuka som får vänta i månader och kanske år på vård. Men de afghanska männen är ju viktigast att vi tar hand om!!
2018-11-17 9:09
Tobias
Jag kan uttala mig om akutsjukvärden för jag jobbar där. Invandrarna oavsett om dom är papperslösa eller ej så påfrestar dom akutsjukvården väldigt mycket. Allt ifrån skjutningar där farliga gäng kommer till akuten, till föräldrar som kräver(hotar sos och sjukvårdspersonal) att åka ambulans för deras barn har en förkylning och feber. Vårt vårdsystem är inte anpassat till detta. Så tyvärr kan man inte räkna med snabb hjälp vid akuta sjukdomar längre.
2018-11-17 12:04
Lisbeth
Jag har aldrig sagt att dom tar min plats bara att det måste påverka att många behöver vård/tandvård.Så länge jag har råd att som fattigpensionär (12300 före skatt) betala hoppas jag få hjälp om jag behöver.
2018-11-17 12:13
Roffe
Alla vill vi ha hjälp . Och vi alla i landet vill ha våra stålar varje månad. Oavsett om vi jobbar eller inte. Problemet är att befolkningen i vårat land har ökat snabbare än vad våran välfärd har hunnit med att utvecklas. Och nu står vi alla här i landet och funderar över varför har det blivit så här. Allt kostar stålar. Svårare är det inte.
2018-11-17 16:47
Von Anka
SD och deras gnälliga väljare pekar bara på flyktingar när problem ska lösas. Lyft blicken, se på skattesmitningen t ex, det försvinner 130 miljarder varje år till skatteparadis enligt Skatteverket. Se på klyftorna som växer mellan de rikaste och fattigaste, en snedfördelning som måste ändras. Det hör man aldrig högern snacka om.
2018-11-17 20:20
Nisse
Von Anka -> Vill man lösa problemen med skatteflykt så är det dags att sänka skatterna. Det är inte rimligt att de som tjänar bra ska behöva betala 50-60% i skatt när de som tjänar mindre betalar 33%. När man börjar närma sig gränsen för statlig skatt så blir det lätt att tänka sig ta betalt svart eller på annat sätt undanhålla inkomsten. Arbete måste löna sig! Det innebär sedan naturligtvis att de som inte har ett jobb får det sämre ställt än de som har ett. Så måste det vara,
2018-11-19 18:40
Johan
SD vill på nationell nivå göra skattesänkningar för 60 miljarder. Dessa pengar är väl ändå bättre de går till våra ungdomar som går i skolan, Äldre som behöver vård och omsorg. Fler poliser, sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, till tullen och vårat försvar. SD vill att kvinnorna i landet inte ska förvärvsarbeta 100% utan vara mera hemma. Aborträtten vill de även inskränka på. Detta parti jobbar inget för att utveckla samhället framåt utan snarare bakåt. Kumla och vårat land behöver och har inte råd att sträva bakåt då kommer vi som befolkning gå bakåt i utvecklingen gentemot många andra länder som utvecklas och går framåt. Vi behöver ett starkt samhälle där vi alla hjälps åt. Individen är alltid svagare än folket tillsammans.
2018-11-19 21:12
Johan
Glömde en sak! Ni som parti vill ju inte ens ta emot kvotflyktingar. SD på nationell nivå har uttalat sig om detta på nyheterna. Det stod att läsa i tidningar och hördes i radio den 27 augusti att SD beslutat att de INTE vill ta emot kvotflyktingar som FN valt ut för att de har ett särskilt behov av skydd.
2018-11-19 21:15
Svennis
Nisse/ Högerextrem propaganda betackar vi oss för. Det är självklart att de som tjänar mer än andra skall också bidraga mer till staten. Sänk istället skatterna för låginkomsttagare och höj skatten för höginkomsttagare på så sätt bidrar alla till välfärdsstaten efter förmåga.Återinför också förmögenhetsskatten.
2018-11-20 11:40
Nisse
Svennis -> Att göra som du föreslår innebär bara att skatteflykt ökar. Om alla betalar lika mycket i procent innebär det att en som tjänar mer också bidrar mer till samhället. Är det inte det du vill? Så som du vill ha det leder bara till att fler väljer att plocka en del av lönen svart då det blir för mycket skatt om man kommer över tröskeln. När det gäller förmögenhetskatten så får du gärna förklara för mig logiken i att man skall skatta igen om man väljer att spara redan skattade pengar? Att du sedan väljer att kalla dessa åsikter "högerextrem propaganda" säger mer om hur långt till vänster du står i dina grin
2018-11-21 17:51
Von Anka
Det förstår nog dom flesta utom Nisse att om man har samma skattesats på låga inkomster som höga så slår det hårdast mot den som tjänar minst. Progressiv skatteskala behövs för att minska ojämlikhet i samhället, kunna omfördela en del. Det räcker med den platta skatt som momsen innebär liksom den fasta procenten som gäller för kapitalskatt. Vi rika klarar oss alltid.
2018-11-21 21:31
Pp
Vi betalar förhållandevis hög skatt i Sverige. Då vill man ju att saker fungerar. De gamla och sjuka får vård, polisen kommer när man ringer under pågående brott. Barn och ungdomar får en bra utbildning osv. Tycker Svennis och von anka att det är så i Sverige nu? Förklara varför vi ska ta hand om 12000 afghanska män som aldrig betalat en krona i skatt?
2018-11-22 9:35
David
Och om SD hade fått igenom sin budget hade kommuner o landsting i Sverige haft 13 miljarder mindre redan detta år samt en fortsatt minskning dom närmaste åren!
2018-11-22 19:09
Roffe
Budget hit och dit. Flyktingar hit och dit. Vi skattebetalare står för notan oavsett. Men en regering som företräder väljarna. Det klarar inte folkvalda av att bilda.
2018-11-24 3:21
Von Anka
Mycket i Sverige, ett av jordens rikaste länder, fungerar bra. Jag känner mig trygg i Kumla men det kan bli bättre om vi får mer jämlikhet. Vi rika måste dela med oss mycket bättre. Flyktingar och särskilt ungdomar ska vi ta hand om så bra vi förmår, annars är vi inte mänskliga. Och det kommer vi ha igen. Man ska leva för varandra, som Trio me’ Bumba sjöng så fint om.
2018-11-24 13:44
Nisse
Von-Anka -> Du skriver att mycket fungerar bra. Visst är det så. Men väldigt mycket fungerar riktigt dåligt med tanke på pengen det kostar. Med det höga skattetryck vi har i Sverige så borde vi inte ha vårdköer. Det borde inte finnas pensionärer som inte har råd att gå till tandläkaren. Det borde finnas patrulerande poliser på gator och torg som stävjar brott förebyggande. Sverige måste börja se över vart pengarna tar vägen. Utgifterna i det offentliga skenar iväg utom kontroll. Att lösa det genom att höja skatterna ytterliggare och kasta mer pengar på problemet är som att sätta plåster på ett köttsår.
2018-11-25 14:47
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Joel Andersson, Vaclav Milik, Kenneth Bjerre och Chris Holder var nöjda efter vinsten inför 2 300 åskådare. Foto: Anders Björk
Vid Åfallets Skogsträdgård, där det växer så det knakar, arrangeras festival på lördag med försäljning, föredrag och musik.
Chris Holder var ojämn. Tog två heatsegrar, men tre nollor mot Piraterna. Det blev en klar förlust. Foto: Alexander Viktorsson.
Publicerad: 2018-11-07 11:19
Senaste nyheterna
Speedway: Storseger på “Hea”
(21:23)
Kumling blir landslagscoach
1
(17:10)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
22
(2019-07-15)
PADEL: Hall redo för premiär
3
(2019-07-15)
Speedway: Laget mot Rospiggarna
(2019-07-14)
BILDSPECIAL: Nostalgiafton
(2019-07-12)
Motor: Rallybilar rullade in (TV)
4
(2019-07-12)
Ekeby IF växer så det knakar
13
(2019-07-12)
Festival för biologisk mångfald
(2019-07-12)
Rally och Nostalgiafton på torget
(2019-07-12)
Anders Björk: Hur är det med gud?
(2019-07-12)
Speedway: Fjärde raka förlusten
(2019-07-11)
Brand i villa på Östra Gatan
1
(2019-07-11)
Sandra Wallin: En ohyggligt tråkig skräckis
(2019-07-11)
Hallå där - Katarina Hansson
5
(2019-07-11)
Svårt släppa jobbet på semester
(2019-07-11)
TENNIS: Banor klara för spel
2
(2019-07-11)
Veckans bild - Geson konfektion
(2019-07-11)
Solenergi växer i Sydnärke
(2019-07-11)
Speedway: Laget och radio
(2019-07-10)
Skolkare mister bidrag
8
(2019-07-09)
Elcyklar används i hemtjänsten
7
(2019-07-09)
Gissa Kumlabilden - Var är vi?
4
(2019-07-08)
Inbrott på Smedsgatan
(2019-07-08)
Singelolycka på E20
(2019-07-06)
LÖPNING: Tre lopp samma dag
(2019-07-06)
Innebandy: Vädjar om Ekeby IF
3
(2019-07-06)
PRO: Lyssna på oss äldre!
(2019-07-06)
LÖPNING: Inviger väg med lopp
(2019-07-05)
Höjda villapriser med 11 procent
(2019-07-05)
Kyrksjönt med tunn publik (TV)
7
(2019-07-04)
Indianerna visar svag form
5
(2019-07-04)
Karl-Gustaf Mattsson: Vilse i luren
5
(2019-07-04)
Sol över veteranbilar (TV)
(2019-07-04)
Fotboll: IFK vann i Sunne
1
(2019-07-04)
Fick nej om måsjakt
12
(2019-07-03)
Speedway: Laget mot Dackarna
(2019-07-03)
Speedway: Indianerna föll stort
(2019-07-02)
Speedway: Radio 94,3 utan “Pepe”
(2019-07-02)
Göte Pettersson avliden
(2019-07-02)
Veteranfordon rullar in
(2019-07-02)
Fotboll: YIK-ordföranden upprörd
5
(2019-07-01)
Kumlingar i Almedalen
17
(2019-07-01)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett!
12
(2019-07-01)
Speedway: Laget mot Smederna
(2019-06-30)
“Muselmaner” från Laxå i Nalavi
(2019-06-30)
Jubel för farligaste MC-tricket
6
(2019-06-29)
Fotboll: 0-0 hemma för Yxhult
(2019-06-28)
Sätter upp staket mot felparkerare
3
(2019-06-28)
Vill tillåta gårdsförsäljning av alkohol
4
(2019-06-27)
Tre till sjukhus efter olycka
(2019-06-27)
Unga dansare gör turné
(2019-06-27)
Vänträff med mat och tävling
3
(2019-06-27)
Fotboll: IFK Kumla upp i topp
1
(2019-06-26)
Skoaffär stänger vid torget
1
(2019-06-26)
Fotboll: 8-0 till Vretstorp
(2019-06-26)
Hallå där - Om tennisbanor
2
(2019-06-26)
Speedway: Årets första förlust
2
(2019-06-25)
Mer etanol i tanken
1
(2019-06-25)
Möjlig elväg mellan Örebro-Hallsberg
5
(2019-06-25)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.