09 November 2018
Tipsa: 073-094 57 58

Symbolpolitikens konsekvenser i Kumla

Nu börjar den godhetssignalerande migrationspolitiken sätta sina spår även i Kumla.

I alldeles för många år har det bedrivits en “fuktat finger i luften”-politik i Sverige, fritt från både konsekvenstänkande och hänsyn till ekonomiska effekter. Många gånger med tragiska efterspel för enskilda individer som vi nu har sett i Kumla när det gäller de afghanska männen som är kopplade till den så kallade gymnasieamnestin.

Grovt rån, knivhuggning och hemlöshet är en del av konsekvenserna som denna politik gett oss.

Socialnämnden i Kumla dras med en prognos om ett enormt underskott (16 000 000 kr) för 2018, att i det läget kräva ännu mer av kommunen är lite väl magstarkt även för Vänsterpartiet. Tyvärr försvinner inte befintliga problem med för lite pengar till att hjälpa handikappade barn, underbemanning i sjukvården och bostadsbrist för att man skaffar sig fler “utmaningar”.

Genom att ta hand om riktiga flyktingar i volymer som är hanterbara så ger vi oss själva de bästa förutsättningarna för en human integration.

Jag håller med Lena Rosborg (V) samt Linda karlsson (Hitta Hem i Kumla) på en punkt, politiker bör öppna upp sina hem, de ansvariga alltså!

Maude Göresdotter
Bra skrivit Patrik Nyberg ! Alldeles sant . De som sitter i Kommunfullmäktige borde öppna sina hem och hjärtan .
2018-11-07 12:49
Gunnar Jansson
Äntligen ett vettigt inlägg som tar upp konsekvenserna av den förda politiken.Och just nu är det högkonjunktur, men det är redan på väg ner. Underskottet kommer bli gigantiskt. Vilka vi ta hand om? Afghanska män eller handikappade barn?
2018-11-07 18:01
Lars-Olof
Intressant att SD i Kumla nu välkomnar fler ”riktiga” flyktingar, det är positivt, tycker jag. De afghanska killarna som varit här några år kämpar för att komma in i samhället, lätt är det inte, men de pluggar och de flesta kan bli viktiga för Sveriges framtid i olika yrken. Att några få begått brott ska inte alla lastas för.
2018-11-07 20:03
Anna
Hoppas verkligen att underskottssiffran inte stämmer
2018-11-07 21:22
Humanist
Bara lite nyfiken- har du funderat på vad som skulle hända med vår välfärd om t ex alla svenskar med mindre än 10 år i Sverige slutade arbeta? Skulle du gå in o städa på sjukhus? Köra bussar o taxi? Jobba i storkök? Och inte minst inom vården? Du kanske också kommer att jobba som tandläkare? Läkare ? Forskare? Ingenjör? Lärare? Sant att en person inte går med ”vinst” fr första dagen i Sverige. Det gör inte ett nyfött barn heller! Tänk lite mer än bara Jimmys klyschor!
2018-11-07 21:39
Irene Fernström
Så bra skrivet. Istället för att packa på medborgarna att ta hand om och ge hem till flyktingar så kan politikerna öppna sina hem och hjärtan. Dom som har råd och gapar mest om att hjälpa ,men uträttar minst i det verkliga livet.
2018-11-07 22:18
Patrik Nyberg
Svar till Humanist Varken jag eller någon annan tänkande människa borde tycka att invandrade personer till Sverige som etablerat sig på arbetsmarknaden (på riktigt) skulle sluta jobba, av vilken anledning det skulle ske förstår jag inte ens? Det har heller ingenting med resonemanget om en hållbar migrationspolitik att göra. För du tycker väl inte att invandring handlar om att ett land ska gå med vinst eller inte? det är väl av humanitära skäl som man har ett flyktingmottagande, eller? Du blandar nog ihop migration med arbetskraftinvandring vilket är en helt annan sak, visserligen bedrivs den på samma horribelt dåliga nivå. T.ex. när det gäller kompetensutvisningarna, då fullt sysselsatta individer och familjer blir utvisade på grund av små felaktigheter, ofta gjorda av arbetsgivaren där summor som 100kr kan ligga till grund för utvisningen. Bara för att man vill väl behöver ens handlande inte inte falla väl ut! /Också humanist
2018-11-08 11:48
Jonas
Bra Patrik Nyberg!! Äntligen någon som vågar yttra sig om hur det är.
2018-11-08 17:01
Lisbeth
Att gränskontrollerna inte är tillräckliga visade Efterlyst igår.Det finns 40 ligor i Sverige som har som mål att råna gamlingar.Jag undrar om politikerna vet att det är så.Dom tar sig in och misshandlar i deras bostäder eller kollar koden på kortet när dom handlar och tar sedan plånboken.Som snart 65-åring blir man orolig.Hur ska dessa ligor stoppas? Hur ska bara dom som verkligen behöver skydd komma över gränsen hit?
2018-11-09 8:58
Pp
Mycket bra skrivet! Äntligen en politiker med verklighetsförankring.
2018-11-09 8:58
Red Cloud
Håller med Humanist. Kanske blir svårt jobba kvar samtidigt som man utvisas ? Så sent som 1999 ville SD att "etniska främlingar" som kommit till Sverige efter 1970 skulle skickas tillbaka till sina hemländer. Citerad tweet "Jimmie Å/SD ska alltså skicka ”hem” större delen av den främmande sjukvårdspersonalen och ersätta dem med... ja, vilka? För att sjukhus etc ska ha mer personal för att kunna minska sjukköerna? Får man fråga om denne där mannen alls kan tänka? " .
2018-11-09 11:09
Pp
Red cloud och humanist // Om alla illegala invandrare i Sverige utvisades skulle trycket på vård och omsorgssektorn givetvis också minska betydligt. Om sen alla utan asylskäl också utvisades skulle vi inte ha några vårdköer.
2018-11-09 15:30
Lars-Olof
Den som tror att asylsökande orsakat vårdköerna är ute och cyklar. Köerna har funnits länge och beror på flera saker: brist på personal och pengar, inte minst när Reinfeldtregeringarna sänkte skatter, åldrande befolkning ställer ökade krav. En papperslös invandrare har minimal sjukvård.
2018-11-10 22:53
Alfa
Lars-olof - köerna till vården sjönk under alliansens styre trots att landstingen många gånger var röda. Nu kan vi åter se allt längre vårdköer. Örebro som alltid har haft ett rött styre inom landsstinget har aldrig legat så bra till i några mätningar. Oavsett skattehöjningar.
2018-11-13 9:39
Lisbeth
Visst måste väl 160000 nyanlända påverka vården? Ser ju när jag är vid både Flysta och Kungsvägen att dom är många som får vård.Är väl likadant vid folktandvården.
2018-11-13 13:12
Pp
Lars-olof/ Du verkar inte ha besökt någon vårdinrättning på de senaste åren. Det har kommit in många tusen och de har ett stort vårdbehov. Givetvis belastas vården oerhört.
2018-11-14 6:16
TS
Humanist > Tänker precis som dig när det gäller arbetande invandrare. Skickas alla tillbaka brakar systemet ihop för jobben dom gör är oersättligt. Men om du våldtar,rånar och misshandlar ska du ut riket omedelbart, så där håller jag med Jimmys ”klyschor” till 100%. Det tror jag även skötsamma invandrare gör. Problemet med mitt tankesätt är att jag då kallas rasist från alla möjliga håll och kanter vilket är oacceptabelt. Ta seden dit du kommer vilket de flesta gör. Kan du inte acceptera våra seder och lagar så varför komma hit?!
2018-11-14 20:16
Svennis
Patrik Nyberg ger de afghanska männen skulden för grova rån och knivhuggningar det är skamligt. Vad har de högerexstrema grupperna för påverkan på brottsstatistiken i Sverige? Dessa grupper förordar våld och uppror mot vårt demokratiska samhälle.Sverigedemokraterna vill inte att vi tar emot några flyktingar överhuvudtaget. Ni har väl hört uttrycket en ulv i fårakläder tycker det är passande i detta sammanhang. I vårt demokratiska samhälle så försöker vi att hjälpa alla efter behov och bästa förmåga.
2018-11-15 12:14
Svennis
Hur många flyktingar kommer du Patrik Nyberg som är politiker att ta emot i ditt hem?
2018-11-15 16:33
Roffe
Men vad är det här att tjata om. Det är våran riksdag som har beslutat att efter 2 år så är det kommunernas ansvar när det gäller flyktingar. Nu är det som det är. Valet har varit och nu spelar det ingen roll vad vi väljare tycker. Jag tycker att dom som står bakom våran riksdags beslut att tvinga kommuner att ta i mot flyktingar. Och efter 2 år sluta betala för det. Kan öppna sina plånböcker och hem till flyktingarna. Alternativet är att kommuner får höja skatterna för att finansiera kostnaderna. Och då drabbar det alla. Oavsett om man är svensk eller invandrare. Svårare är det inte.
2018-11-16 14:55
Håkan Sandberg
Lisbeth, jag blir bara så ledsen när jag ser vad DU skriver. Tar invandrarna DIN plats på vårdcentralen? På folktandvården? Blir du utan hjälp? Har du fått gå hem igen, bara för att en invandrare tog DIN plats? Det kan vara samma människa som kör bussen när du ska till lasarettet, byter din blöja när DU blir gammal, tar hand om DITT barn när du jobbar, fixar DIN pizza, tvättar DIN bil.
2018-11-17 0:08
Pp
Håkan //Jag blir så ledsen när jag tänker på de stackars äldre som jobbat och slitigt hela sitt liv. De som ligger med blöja och knappt får komma upp ur sängen... Jag tänker på de svårt sjuka som får vänta i månader och kanske år på vård. Men de afghanska männen är ju viktigast att vi tar hand om!!
2018-11-17 9:09
Tobias
Jag kan uttala mig om akutsjukvärden för jag jobbar där. Invandrarna oavsett om dom är papperslösa eller ej så påfrestar dom akutsjukvården väldigt mycket. Allt ifrån skjutningar där farliga gäng kommer till akuten, till föräldrar som kräver(hotar sos och sjukvårdspersonal) att åka ambulans för deras barn har en förkylning och feber. Vårt vårdsystem är inte anpassat till detta. Så tyvärr kan man inte räkna med snabb hjälp vid akuta sjukdomar längre.
2018-11-17 12:04
Lisbeth
Jag har aldrig sagt att dom tar min plats bara att det måste påverka att många behöver vård/tandvård.Så länge jag har råd att som fattigpensionär (12300 före skatt) betala hoppas jag få hjälp om jag behöver.
2018-11-17 12:13
Roffe
Alla vill vi ha hjälp . Och vi alla i landet vill ha våra stålar varje månad. Oavsett om vi jobbar eller inte. Problemet är att befolkningen i vårat land har ökat snabbare än vad våran välfärd har hunnit med att utvecklas. Och nu står vi alla här i landet och funderar över varför har det blivit så här. Allt kostar stålar. Svårare är det inte.
2018-11-17 16:47
Von Anka
SD och deras gnälliga väljare pekar bara på flyktingar när problem ska lösas. Lyft blicken, se på skattesmitningen t ex, det försvinner 130 miljarder varje år till skatteparadis enligt Skatteverket. Se på klyftorna som växer mellan de rikaste och fattigaste, en snedfördelning som måste ändras. Det hör man aldrig högern snacka om.
2018-11-17 20:20
Maude Göresdotter
Bra skrivit Patrik Nyberg ! Alldeles sant . De som sitter i Kommunfullmäktige borde öppna sina hem och hjärtan .
2018-11-07 12:49
Gunnar Jansson
Äntligen ett vettigt inlägg som tar upp konsekvenserna av den förda politiken.Och just nu är det högkonjunktur, men det är redan på väg ner. Underskottet kommer bli gigantiskt. Vilka vi ta hand om? Afghanska män eller handikappade barn?
2018-11-07 18:01
Lars-Olof
Intressant att SD i Kumla nu välkomnar fler ”riktiga” flyktingar, det är positivt, tycker jag. De afghanska killarna som varit här några år kämpar för att komma in i samhället, lätt är det inte, men de pluggar och de flesta kan bli viktiga för Sveriges framtid i olika yrken. Att några få begått brott ska inte alla lastas för.
2018-11-07 20:03
Anna
Hoppas verkligen att underskottssiffran inte stämmer
2018-11-07 21:22
Humanist
Bara lite nyfiken- har du funderat på vad som skulle hända med vår välfärd om t ex alla svenskar med mindre än 10 år i Sverige slutade arbeta? Skulle du gå in o städa på sjukhus? Köra bussar o taxi? Jobba i storkök? Och inte minst inom vården? Du kanske också kommer att jobba som tandläkare? Läkare ? Forskare? Ingenjör? Lärare? Sant att en person inte går med ”vinst” fr första dagen i Sverige. Det gör inte ett nyfött barn heller! Tänk lite mer än bara Jimmys klyschor!
2018-11-07 21:39
Irene Fernström
Så bra skrivet. Istället för att packa på medborgarna att ta hand om och ge hem till flyktingar så kan politikerna öppna sina hem och hjärtan. Dom som har råd och gapar mest om att hjälpa ,men uträttar minst i det verkliga livet.
2018-11-07 22:18
Patrik Nyberg
Svar till Humanist Varken jag eller någon annan tänkande människa borde tycka att invandrade personer till Sverige som etablerat sig på arbetsmarknaden (på riktigt) skulle sluta jobba, av vilken anledning det skulle ske förstår jag inte ens? Det har heller ingenting med resonemanget om en hållbar migrationspolitik att göra. För du tycker väl inte att invandring handlar om att ett land ska gå med vinst eller inte? det är väl av humanitära skäl som man har ett flyktingmottagande, eller? Du blandar nog ihop migration med arbetskraftinvandring vilket är en helt annan sak, visserligen bedrivs den på samma horribelt dåliga nivå. T.ex. när det gäller kompetensutvisningarna, då fullt sysselsatta individer och familjer blir utvisade på grund av små felaktigheter, ofta gjorda av arbetsgivaren där summor som 100kr kan ligga till grund för utvisningen. Bara för att man vill väl behöver ens handlande inte inte falla väl ut! /Också humanist
2018-11-08 11:48
Jonas
Bra Patrik Nyberg!! Äntligen någon som vågar yttra sig om hur det är.
2018-11-08 17:01
Lisbeth
Att gränskontrollerna inte är tillräckliga visade Efterlyst igår.Det finns 40 ligor i Sverige som har som mål att råna gamlingar.Jag undrar om politikerna vet att det är så.Dom tar sig in och misshandlar i deras bostäder eller kollar koden på kortet när dom handlar och tar sedan plånboken.Som snart 65-åring blir man orolig.Hur ska dessa ligor stoppas? Hur ska bara dom som verkligen behöver skydd komma över gränsen hit?
2018-11-09 8:58
Pp
Mycket bra skrivet! Äntligen en politiker med verklighetsförankring.
2018-11-09 8:58
Red Cloud
Håller med Humanist. Kanske blir svårt jobba kvar samtidigt som man utvisas ? Så sent som 1999 ville SD att "etniska främlingar" som kommit till Sverige efter 1970 skulle skickas tillbaka till sina hemländer. Citerad tweet "Jimmie Å/SD ska alltså skicka ”hem” större delen av den främmande sjukvårdspersonalen och ersätta dem med... ja, vilka? För att sjukhus etc ska ha mer personal för att kunna minska sjukköerna? Får man fråga om denne där mannen alls kan tänka? " .
2018-11-09 11:09
Pp
Red cloud och humanist // Om alla illegala invandrare i Sverige utvisades skulle trycket på vård och omsorgssektorn givetvis också minska betydligt. Om sen alla utan asylskäl också utvisades skulle vi inte ha några vårdköer.
2018-11-09 15:30
Lars-Olof
Den som tror att asylsökande orsakat vårdköerna är ute och cyklar. Köerna har funnits länge och beror på flera saker: brist på personal och pengar, inte minst när Reinfeldtregeringarna sänkte skatter, åldrande befolkning ställer ökade krav. En papperslös invandrare har minimal sjukvård.
2018-11-10 22:53
Alfa
Lars-olof - köerna till vården sjönk under alliansens styre trots att landstingen många gånger var röda. Nu kan vi åter se allt längre vårdköer. Örebro som alltid har haft ett rött styre inom landsstinget har aldrig legat så bra till i några mätningar. Oavsett skattehöjningar.
2018-11-13 9:39
Lisbeth
Visst måste väl 160000 nyanlända påverka vården? Ser ju när jag är vid både Flysta och Kungsvägen att dom är många som får vård.Är väl likadant vid folktandvården.
2018-11-13 13:12
Pp
Lars-olof/ Du verkar inte ha besökt någon vårdinrättning på de senaste åren. Det har kommit in många tusen och de har ett stort vårdbehov. Givetvis belastas vården oerhört.
2018-11-14 6:16
TS
Humanist > Tänker precis som dig när det gäller arbetande invandrare. Skickas alla tillbaka brakar systemet ihop för jobben dom gör är oersättligt. Men om du våldtar,rånar och misshandlar ska du ut riket omedelbart, så där håller jag med Jimmys ”klyschor” till 100%. Det tror jag även skötsamma invandrare gör. Problemet med mitt tankesätt är att jag då kallas rasist från alla möjliga håll och kanter vilket är oacceptabelt. Ta seden dit du kommer vilket de flesta gör. Kan du inte acceptera våra seder och lagar så varför komma hit?!
2018-11-14 20:16
Svennis
Patrik Nyberg ger de afghanska männen skulden för grova rån och knivhuggningar det är skamligt. Vad har de högerexstrema grupperna för påverkan på brottsstatistiken i Sverige? Dessa grupper förordar våld och uppror mot vårt demokratiska samhälle.Sverigedemokraterna vill inte att vi tar emot några flyktingar överhuvudtaget. Ni har väl hört uttrycket en ulv i fårakläder tycker det är passande i detta sammanhang. I vårt demokratiska samhälle så försöker vi att hjälpa alla efter behov och bästa förmåga.
2018-11-15 12:14
Svennis
Hur många flyktingar kommer du Patrik Nyberg som är politiker att ta emot i ditt hem?
2018-11-15 16:33
Roffe
Men vad är det här att tjata om. Det är våran riksdag som har beslutat att efter 2 år så är det kommunernas ansvar när det gäller flyktingar. Nu är det som det är. Valet har varit och nu spelar det ingen roll vad vi väljare tycker. Jag tycker att dom som står bakom våran riksdags beslut att tvinga kommuner att ta i mot flyktingar. Och efter 2 år sluta betala för det. Kan öppna sina plånböcker och hem till flyktingarna. Alternativet är att kommuner får höja skatterna för att finansiera kostnaderna. Och då drabbar det alla. Oavsett om man är svensk eller invandrare. Svårare är det inte.
2018-11-16 14:55
Håkan Sandberg
Lisbeth, jag blir bara så ledsen när jag ser vad DU skriver. Tar invandrarna DIN plats på vårdcentralen? På folktandvården? Blir du utan hjälp? Har du fått gå hem igen, bara för att en invandrare tog DIN plats? Det kan vara samma människa som kör bussen när du ska till lasarettet, byter din blöja när DU blir gammal, tar hand om DITT barn när du jobbar, fixar DIN pizza, tvättar DIN bil.
2018-11-17 0:08
Pp
Håkan //Jag blir så ledsen när jag tänker på de stackars äldre som jobbat och slitigt hela sitt liv. De som ligger med blöja och knappt får komma upp ur sängen... Jag tänker på de svårt sjuka som får vänta i månader och kanske år på vård. Men de afghanska männen är ju viktigast att vi tar hand om!!
2018-11-17 9:09
Tobias
Jag kan uttala mig om akutsjukvärden för jag jobbar där. Invandrarna oavsett om dom är papperslösa eller ej så påfrestar dom akutsjukvården väldigt mycket. Allt ifrån skjutningar där farliga gäng kommer till akuten, till föräldrar som kräver(hotar sos och sjukvårdspersonal) att åka ambulans för deras barn har en förkylning och feber. Vårt vårdsystem är inte anpassat till detta. Så tyvärr kan man inte räkna med snabb hjälp vid akuta sjukdomar längre.
2018-11-17 12:04
Lisbeth
Jag har aldrig sagt att dom tar min plats bara att det måste påverka att många behöver vård/tandvård.Så länge jag har råd att som fattigpensionär (12300 före skatt) betala hoppas jag få hjälp om jag behöver.
2018-11-17 12:13
Roffe
Alla vill vi ha hjälp . Och vi alla i landet vill ha våra stålar varje månad. Oavsett om vi jobbar eller inte. Problemet är att befolkningen i vårat land har ökat snabbare än vad våran välfärd har hunnit med att utvecklas. Och nu står vi alla här i landet och funderar över varför har det blivit så här. Allt kostar stålar. Svårare är det inte.
2018-11-17 16:47
Von Anka
SD och deras gnälliga väljare pekar bara på flyktingar när problem ska lösas. Lyft blicken, se på skattesmitningen t ex, det försvinner 130 miljarder varje år till skatteparadis enligt Skatteverket. Se på klyftorna som växer mellan de rikaste och fattigaste, en snedfördelning som måste ändras. Det hör man aldrig högern snacka om.
2018-11-17 20:20
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Publicerad: 2018-11-07 11:19
Senaste nyheterna
Veckans bild - Bad i Kumlasjön
(14:40)
Tömning tar längre än väntat
(14:25)
Frontalkrock på Rv 50
(12:33)
(V) samverkar med fyrklöver
(0:13)
Välkänd idrottsupporter bortgången
1
(0:11)
Ny skiva från Kumla-artist
(2018-11-08)
Askersund bästa skolkommun i länet
(2018-11-08)
Cafékväll lockade över 100 besökare
(2018-11-08)
Säljer höghus för 70 miljoner
(2018-11-08)
Stipendium till ungdomsledare utdelat
(2018-11-08)
Näringslivet i Kumla firade
2
(2018-11-07)
Hockey: Nära poäng mot Tranås
(2018-11-07)
Chans att bli julklappshjälte
(2018-11-07)
Samlades för förskoleuppror
(2018-11-07)
Stal dräneringspump från Sjöparken
2
(2018-11-07)
Insänt om flyktingar
11
(2018-11-07)
Innebandy: Blytung Kumlaförlust
(2018-11-06)
BILDER: Vatten sjunker i Kumlasjön
(2018-11-06)
Stöld och bomkrock
(2018-11-06)
Färre sötsaker i skolan
1
(2018-11-06)
Unga feminister fortsätter
(2018-11-05)
“Schyssta villkor vid upphandling”
(2018-11-05)
Brand i Klockarbacken
(2018-11-05)
Innebandy: Vill ha klasser till skolcup
(2018-11-05)
BILDER: Lägenhetshus snart rivet
(2018-11-05)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett!
7
(2018-11-05)
Villainbrott på Beväringsgatan
(2018-11-05)
Kraxkompaniet bjuder på fars
(2018-11-04)
Musikikoner i Radiosydnärke
(2018-11-04)
Kumling blev MVP i TV-Pucken
(2018-11-04)
Innebandy: Klar seger mot jumbo
(2018-11-04)
Berättar om hur Kumla kom till
(2018-11-04)
Ulrik Jansson: Om samtal
(2018-11-04)
Hockey: Kumla tog tredje raka
(2018-11-03)
Innebandy: Herrmatch blev inställd
(2018-11-03)
Hockey: Örebro Läns kvart i TV
3
(2018-11-02)
Mike’s Food Truck satsar på Kumla
14
(2018-11-02)
KAMPSPORT: Vann guld i USA
(2018-11-02)
Visade film om Stene skola
3
(2018-11-01)
HÖSTLOV: Maxim ordnade pingiscup
(2018-11-01)
Kommunen om satsning på konstgräs
23
(2018-11-01)
Ny butik på gång i centrum
1
(2018-11-01)
Ny krock vid drabbad korsning
(2018-11-01)
Veckans bild - Indianer på 70-talet
(2018-11-01)
Brand i lägenhet i Åbytorp
(2018-10-31)
Udda boende för paret Danielsson
1
(2018-10-31)
Om att minnas under Allhelgona
(2018-10-31)
Motor: Marcus klar för Indycar
(2018-10-30)
Hedrar poeten Bill
1
(2018-10-30)
Sönderslagen busskur ej städad
1
(2018-10-30)
Brand på Lädergatan
(2018-10-30)
Dåligt med cykelhjälm i Örebro Län
(2018-10-30)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
19
(2018-10-29)
Kumlatjej tävlar i kockolympiad
4
(2018-10-29)
Alf Anneborg: Ingen kommer undan politiken
(2018-10-29)
Hockey: Anton lämnar Örebro
(2018-10-29)
Bestulen på Fylstagatan
(2018-10-29)
Liftstöld för 200 000 kr
(2018-10-29)
Vaccin mot influensatider
(2018-10-29)
Motor: Marcus nia i Mexiko
(2018-10-28)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.