Kumla / Innebandy

Tackar hemmapubliken efter segern.

På säkrare mark

Publicerad: 9 March 2013 21:21

INNEBANDY: Kumla IBK:s herrar gjorde sin plikt och vann på lördagen div 1-matchen mot bottenlaget Söderköping md 10-5. Laget är nu på betydligt säkrare mark ovan strecket.

För Kumla IBK var det förstås viktigt att hålla sig kvar ovanför nedflyttningsstrecket . Med bara två omgångar kvar att spela har man nu jagande Westervik  fem poäng bakom sig. En seger till - eller oavgjort - och kontraktet är klart.

Jimmy Karlsson försöker sig på att göra mål.
Johan Nordström har just satt 5-2 till Kumla

David Palm satte 1-0 men det var allt som publiken fick se av nätrassel första perioden. Det lossnade dock betydligt i andra när  Jesper Andersson, Tobias Pettersson (2) och Johan Nordström fick till det.

Men Söderköping, redan nedflyttningsklart, hade häng och andra perioden slutade 5-3.

I tredje ryckte dock Kumla ifrån - Tobias Pettersson gjode sitt tredje -  och hade tre mål upp innan man till slut sprang ifrån gästerna på sluttampen och fick ett tvåsiffrigt resultat, 10-5