28 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla höll i till sista perioden

INNEBANDY: Det var helt jämnt inför den tredje och avgörande perioden, men Trosa/Edanö var starkare och kunde gå ifrån till seger med 5-1. Nu väntar en avgörande match mot Westervik hemma som avgör Kumlas vara eller icke vara i division 1. - Jag hoppas att publiken fyller hallen och blir som en sjätte utespelare, säger tränare Andreas Nordh om vad som komma skall.

Kumla gjorde matchens första mål genom David Palm i Hedebyhallen inför 327 åskådare. Och hemmalaget hade stora problem att få in bollen bakom storspelande Kumlamålisen Sebastian Utegård.

Rycket kom i sista

Det var först tretton minuter in i den andra perioden som Trosa/Edanö kunde spräcka nollan. Deras första mål betydde dock kvittering eftersom Kumla ditills inte bjudit på någon målkavalkad heller.

- Trosa/Edanö har ett väldigt bra försvarsspel och har släppt in få mål under hela säsongen, de är svåra att komma åt, sade Kumlas tränare Andreas Nordh.

1-1 var ställningen inför den sista perioden, en period som blev hemmalagets helt och hållet. Man vann den med 4-0 och därmed matchen med 5-1.

- De var bättre än oss hela matchen, det var vår målvakt Sebastian Utegård, som stred som en tiger, som höll oss kvar i matchen erkände Nordh.

"Jättechans hänga kvar"

En omgång återstår nu av säsongen och i den avslutande matchen avgörs allt. Kumla är precis ovanför strecket med 23 poäng, laget närmast bakom är Westervik som ligger under strecket med sina 21 och det är just dessa lag som möts i den sista omgången kommande helg i Kumlahallen. Vinnaren hänger kvar i ettan, förloraren, under ordinarie tid,åker ur.

- Vi har tagit nio poäng av 15 möjliga här i slutet av säsongen och skaffat oss ett läge att avgöra själva, och jag tror vi har en jättechans att slå Westervik, berättar Nordh.

Westervik slog dock Kumla senast lagen möttes, och man har i Peter Hirschman en spelare som alltid öser in poäng, senaste omgången blev det sju poäng från Hirschmans klubba, hur ska Kumla få stopp på honom?

- Det går inte helt sätta stopp för honom, det är en så pass skicklig spelare att han kommer säkert göra sina poäng under matchen. Men vi slog Westervik enkelt hemma förra säsongen, och då gjorde Hirschman ändå fyra-fem poäng, så allt handlar inte om honom.

- Jag hoppas publiken kommer ner och fyller hela hallen och blir som en sjätte utespelare för oss i denna viktiga match, avslutar Andreas Nordh.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-03-17 18:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.