21 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Inget avancemang till div 1

Bitter förlust mot Arboga

Kumlas lagkapten Emma Eriksson slet och kämpade men tvingades till slut konstatera att det inte räckte.

INNEBANDY: Vid vinst hade Kumla IBK haft ett gyllene läge att vinna serien och få spela i division 1 kommande säsong. Men hemmalaget Arboga tar hem seriesegern efter att ha besgrat Kumla med 6-4 i säsongens näst sista match inför 612 åskådare i Vasahallen.

Det var vinna eller försvinna som gällde för Kumla under onsdagkvällen. Laget var tre poäng efter Arboga i tabellen, men med betydligt bättre målskillnad, och hade gått om vid vinst.

Avgjorde i sista

Arboga å sin sida kunde säkra seriesegern om de besegrade formstarka Kumla, som gått som tåget de senaste månaderna. Och så blev det också, Arboga vann den jämna matchen, men det var först i sista perioden det avgjordes.

Västmanlänningarna gick upp till 2-0 och 3-1 i den andra perioden. Kumla samlade dock kraft och lyckades gå ikapp till 3-3 innan den andra perioden var över, helt öppet inför slutperioden alltså.

Väl där ryckte Arboga igen, i mitten av perioden, och denna gång orkade inte Kumla svara. 5-3 blev visserligen 5-4, men i sista sekunden kom 6-4 till Arboga och vilt jubel utbröt bland hemmaspelarna.

Över 600 hade sökt sig till hallen i Arboga för den avgörande drabbningen på onsdagkvällen.
"Vi är minst lika bra"

Kumlas mål i matchen gjordes av Linnea Eriksson 2, Emma Eriksson 1 och Marie Pettersson 1 och lagets tränare Michael Jonasson summerade tillställningen så här:

- Vi skapar mycket chanser under matchen, vi har flera avslut i målramen och flera lägen vi borde sätta men inte gör. Det är lite stolpe ut för oss i fel match tyvärr. Mycket klyschor, men så var det!

Tycker du Arboga är bättre än ni?

- De gör ju fler mål än vi och det är ju det som räknas, men ser man till spelet tycker jag definitivt att vi är minst lika bra, förmodligen bättre.

Arboga har lett div 2 i princip hela säsongen och säkrade seriesegern.

Då gick tåget för avancemang, måste kännas tungt?

- Ja det kan man lugnt påstå, tjejerna var riktigt besvikna. Men vi gör trots allt en bra insats ikväll och har ett väldigt ungt och spännande lag så vi ser fram mot nästa säsong, sade lagets tränare Michael Jonasson.

Kumla IBK:s damer har 15 vinster på 19 matcher och kommer hamna tvåa i serien, de avslutar säsongen på söndag hemma mot Råby BK.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-03-13 22:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.