28 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hallsta-Kumla 1-28

Målvakten tuppade nästan av

INNEBANDY: Kumladamerna hade bortamatch på onsdagkvällen mot IBK Hallsta, ett bottenlag man tidigare slagit hemma med tvåsiffrigt, den slutade nu med förnedrande 1-28.

Kumla IBK började dominera direkt och efter en dryg minut hade Frida Frankensjö inlett vad som skulle bli ett sällan skådat målkalas. Klasskillnaden i serien visade sig vara  löjligt stor. Efter första perioden stod det 0-9 till Kumla.

Linnéa Eriksson var en av många målgörare.

Andra och tredje perioden fortsatte Kumla sitt snabba spel,  drog ej ner på tempot så det var mer eller mindre spel mot ett mål. Det gick så långt att domaren fick blåsa av matchen en kort stund så att Hallstas målvakt kunde få dricka vatten så hon inte tuppade av!

Efter andra perioden var ställningen 0-20.

I tredje spelade Hallsta bättre, såg det ut som, men det var gästerna som fortsatte att göra målen. Men i matchens absolut sista sekund fick Hallsta sitt tröstmål. Slutresultat  osannolika 1-28.

Bästa spelaren i IBK Hallsta var ändå  målvakten Sofie Jonsson som fick slita hårt och kämpade in i det sista.

Kumlatjejerna kunde ha dragit ner på tempot i denna match. Men det är bara fyra seriematcher kvar och de börjar ta in på tabellettan Arboga - målskillnaden kan avgöra om Kumla IBK  tar sig tillbaka till div 1 eller stannar i tvåan.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-02-20 23:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.