28 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

INNEBANDY: Ekeby seriesegrare!

Ekeby IFs herrar har varit helt överlägsna denna säsong och kan redan nu stoltsera i guldhattarna inför seriesegern i div 2. Sedan blir det troligen böljan blå och div 1-kval på Gotland.

Ekebys sanslösa säsong

går mot kval på Gotland

INNEBANDY: Ekeby IF säkrade seriesegern i innebandyns division 2 genom att besegra KFUM örebro i Kumlahallen under lördagen med 6-0. Nu väntar kval till division 1 - mot gotländskt motstånd - om några veckor för det obesegrade Kumlagänget!

Trots att det återstår tre omgångar att spela kan Ekeby redan nu utropas till klara seriesegrare. Laget har kört över allt motstånd i division 2 i år, vunnit 17 raka matcher och inte tappat en enda poäng! Det var länge sedan innebandyns division 2 såg ett så överlägset lag som kumlingarna.

KFUM utan chans

Lördagens batalj mot KFUM örebro blev en ensidig historia inför de 112 åskådarna i Kumlahallen, precis som i stort sett alla Ekebys matcher varit i år. Laget segrade med 6-0 efter att ha gjort 2-0 i varje period. Skotten vann laget med 33-11.

Målskyttar för Ekeby blev Eric Ström 2, Viktor Dahl 1, Magnus Lundkvist 1, Anton Lantz 1 och Billy Hammer 1.

Duktige Ekeby-målvakten Olof Jörstad höll nollan och Ekeby har bara släppt in 56 mål, lite mer än tre per/match - en låg siffra för att vara innebandy. Samtidigt har man gjort 214 framåt, klart flest i serien.

Ja ingen kan nog ifrågasätta att Ekeby är seriens klart bästa lag, men trots seriesegern har man inte säkrat något avancemang uppåt i seriesystemet utan nu väntar ett kval där man gör upp mot gotländskt motstånd om en plats i division 1.

Ekebys Marcus Hummerdal är farlig framför KFUM:s mål.
Billy Hammar har just satt 5-0.
"Vi är för bra"

Förmodligen blir det gotländska Hansa Hoburg (låter ju som en östtysk fotbollsklubb!) som laget får möta i kvalet. De leder alla fall sin serie med fyra poäng med några omgångar kvar att spela. Ekebys tränare Christoffer Tjärnlund kan hur det än går i kvalet se tillbaka på en bra debutsäsong som tränare i Ekeby.

- Vi har fått ihop laget jäkligt bra och det är ju inget snack om att vi är för bra för division 2 i år. Nu hoppas vi kunna ta kvalet med, men såklart känns det lite ovisst!

Ekeby kommer spela första matchen borta i Visby fredag 29 mars och returen hemma i Kumla 1 april.Det blir båtresa till Visby och övernattning efter matchen, en tripp som Tjärnlund uppskattar går på runt 25 000 för klubben. Det kostar kosing att vinna serier, men Tjärnlund tror att chanserna till avancemang är stora.

"Hållt oss kvar i division 1"

- Det är jättesvårt att veta vad de håller för kvalitet, det är ju inget lag man har möjlighet att åka iväg för att scouta direkt. Men jag tror vi har riktigt bra chanser att vinna. I DM slog vi Lillån och spelade jämnt mot WSK Lindesberg, och det är lag som spelar på en högre nivå än vi, så vi vet att vi håller mot bra motstånd.

17 raka segrar har ni, hur tror du ni klarat er om ni spelat div 1 i år?

- Jag tror vi hållt oss kvar alla fall. Vi har många rutinerade spelare i laget som fortfarande håller bra klass och vi har även många unga talangfulla spelare i laget, en bra mix helt enkelt. Ofta blir ett division 2-lag av med spelare som är bra, men vi har lyckats behålla dem, konstaterar Ekebys tränare Christoffer Tjärnlund.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-02-15 23:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.