30 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Inget stopp längre vid korsning för bilister

Här var det tidigare stopplikt, men stoppet är utbytt mot väjningsplikt när man kör ut på Kvarngatan. Foto: Anders BjörkHär var det tidigare stopplikt, men stoppet är utbytt mot väjningsplikt när man kör ut på Kvarngatan. Foto: Anders Björk

Tidigare har det varit stopplikt på båda sidor där Skolvägen korsar Kvarngatan. Men numer är det bara stopplikt från ena hållet i den trafikerade korsningen.

Precis när stopplikten försvann och byttes mot väjningsplikt är oklart. 

- Jag vet inte varför stopplikten ersattes med väjningsplikt. Det var före min tid, säger Jörgen Svensson som är Gatuchef i Kumla kommun och har varit så sedan i mars 2019.

Byte inte vanligt, men händer
På andra sidan är dock stopplikten ännu kvar.

Är det vanligt att man byter ut stopplikt i korsningar?

De allra flesta trafikreglerna står sig över tid. Men det förekommer naturligtvis förändringar. Det förekommer att vi bygger om korsningar.

- En ökad eller minskad trafik kan också innebära ett förändrat behov av regleringar, fastslår Jörgen Svensson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-26 11:39
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.