Gå till innehåll
Kumla / Speedway

"Pepe" och Thomsen knöt ihop säcken. Foto: Anders Björk

Indianerna vann
med Henka i depån

Publicerad: 29 May 2018 21:39

SPEEDWAY: Indianerna besegrade Dackarna i en superjämn match med 46-44 under tisdagskvällen. Matchen avgjordes i sista heatet där "Pepe" och Thomsen körde. Dessutom var Henka Gustafsson tillbaka på Hea. - Jag kommer nästa match med, säger Henka.

Det är verkligen ingen överdrift att påstå att matchen var superjämn, ty det skiljde aldrig mer än två poäng mellan lagen under hela matchen. 

Vände på steken i sista heatet

I paus stod det 30-30 och Indianernas "ryck", om man kan säga så efter ett 4-2 heat, kom i heat 11 där Oliver Berntzon fick stopp vid 3-3. 

De fyra heat som var kvar slutade sen 3-3 och Indianerna behöll sitt tvåpoängsöverläge matchen ut. Men det blev superdramatiskt ända in i slutet.

I sista heatet ställdes Piotr "Pepe" Protasiewicz och Anders Thomsen mot Patryk Dudek och Maciej Janowski. Det krävdes 5-1 till Dackarna för vinst.

Och ta mig tusan, visst tog de två bortaförarna starten, och gick mot kvällens första femetta. Men Indianduon ville annat och vände på steken.

Först tog sig "Pepe" förbi Janowski upp på andra plats och Thomsen lyckades ett par kurvor senare med samma sak. Ordningen stod sig sen i mål. 

Milik mycket bra igen

- Puh, jag visste vilket resultat vi behövde i sista heatet och det känns så skönt att vi fixade det, pustade "Pepe" ut i en solstol efter matchen. 

"Pepe" och Thomsen i all ära, bäste Indian var Vaclav Milk som plockade 13 poäng och mer och mer visar att han tillhör värdseliten. 

Peter Johansson. Foto: Anders Björk

Milik slog alla tre Dackarnas toppar, Hancock, Dudek och Janowski och åker med en lätthet och självklarhet som är få förunnat. En startkanon är han dessutom.

- En spännande match rakt igenom, jag vet att vi är tillräckligt bra för att slå vilket lag som helst. Ändå kändes det som det inte gick så bra under matchen, vi fick inte med alla lagdelar. Men det gick ju vägen, säger lagledare Johansson efteråt.

Bjarne Pedersen hade det tungt. Nollade i två heat, långt efter, och blev sen bortplockad. Reserverna Palovaara och Lindgren tog sina "vanliga" 3,4 poäng.

Henka trivdes på Hea 

Till publikens glädje, jo det hördes, var Henka Gustafsson tillbaka på Sannahed när det var match. Det har ju inte hänt alltför ofta de senaste åren.

- Jag var här och kollade på speedway, sen var jag nere en vända i depån, men det var inget allvarligt, förklarade Henka efter matchens slut.

Henka Gustafsson. Foto: Jonas Eklind.

Hur kändes det att vara här?

- Det känns som en ny anda i klubben och som det är bra lagsammanhållning, så det känns roligt att vara här igen, säger Henka.

Så nu dröjer det inte många år till nästa besök?

- Nej, det kommer det inte göra, jag kommer nästa hemmamatch igen!

"Det sprider en glädje"

- Henka hade en stående inbjudan sen tidigare, och han kom hit på eget bevåg idag, det var inget jag visste innan, säger Peter Johansson och fortsätter.

- Det var jättekul att se honom i depån och det sprider en glädje och gör att vi vet att vi är på väg på rätt spår som klubb, fastslår Peter Johansson.

Efter två inledande förluster har nu Indianerna två raka segrar, man vann ju även i senaste bortamatchen mot Lejonen med 49-41.

- Vi har ett jättebra go och ser fram emot nästa match, säger Peter Johansson.

Nästa match är först 12 juni hemma mot Rospiggarna. Därefter väntar Rospiggarna återigen på bortaplan veckan efter i Roslagen.

POÄNGEN: Vaclav Milik 13, Anders Thomsen 10+2, Piotr Protasiewicz 9+1, Kenneth Bjerre 7+1, Viktor Palovaara 4+1, Ludvig Lindgren 3+1. 

Annons

kumla