Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Ludvig Lindgren var nöjd efter matchen. Foto: Markus Lindegren.

Indianerna tog
första segern

Publicerad: 22 May 2018 21:03

SPEEDWAY: Indianerna tog säsongens första seger när man besegrade Lejonen på bortaplan med 49-41 i den tredje omgången. Det var körningen innan paus som la grunden till segern, man ledde med 16 poäng efter tio heat.

Det fanns stora frågetecken efter förra veckans hemmapremiär som slutade med storförlust. "En kollektiv kollaps", kallade lagledare Johansson det. 

"Thomsen ett energiknippe"

Men ganska omgående framgick det att Indianerna var betydligt mer på hugget denna kväll och man ledde matchen från första till sista heat.

Anders Thomsen. Arkivbild: Anders Björk

Det riktiga segerrycket kom mellan heat 7 och 10. De slutade i tur och ordning 1-5, 2-4, 1-5 och 2-4. Det gav hela 16 poängs ledning i pausvilan.

Lejonen kom igen efter paus, Chris Holder som inlett med två nollor, tog åtta poäng på sina tre sista, men Indianerna vann ändå klart till slut.

- Vi var hungriga från tejpen och hjälptes åt på banan idag och Thomsen är ett energiknippe både på och utanför banan, säger Peter Johansson.

Indianernas lagledare intygade direkt att det blir samma lag i nästa vecka då Indianerna får besök av Dackarna som gått bra såhär långt.

"Enklare kommunicera med"

Anders Thomsen hade en lyckad premiär efter att kommit in i laget istället för Adrian Miedzinski, som petades efter två svaga insatser. 

- Väldigt skönt för Thomsen, han är öppen och lite enklare att kommunicera med än Miedzinski. Danskar är oftare öppnare, säger kapten Ludvig Lindgren.

För egen del blev det 3+1 poäng för Ludvig från sin reservplats.

- Jag är fortfarande inte helt nöjd med cykeln, men jag tog poäng i varje heat och det är godkänt ändå, summerade Ludvig Lindgren sin insats.

POÄNGEN: Anders Thomsen 11+1, Vaclav Milik 10, Piotr Protasiewicz 9, Kenneth Bjerre 8+1, Bjarne Pedersen 4+2, Viktor Palovaara 4, Ludvig Lindgren 3+1. 

Annons

kumla