Gå till innehåll
Kumla / Fotboll

Nöjda IFK:are: Oskar Nar och Pontus Hesselheim. Foto: Anders Björk.

Kumla vann
måstematch

Publicerad: 30 September 2017 18:20

FOTBOLL: IFK Kumla har sent omsider vaknat. Under lördagen tog man andra raka segern när man slog IFK Haninge med 3-2. Plötsligt har man "bara" två poäng upp till säker mark, med två matcher kvar.

Liket lever? Nja, så illa ute var väl kanske inte IFK Kumla, men man var absolut nere för räkning för ett par matcher sedan. Nu ser det plötsligt klart ljusare ut efter ännu en vinst!

Tre hemmamål på tio minuter

Fjärdeplacerade IFK Haninge var ingen lätt motståndare, men bortalaget hade inget att spela för mer än äran. Till skillnad från Kumla som slåss för att hänga kvar i division 2.

0-0 var ställningen i halvtid, i början av andra 45 bjöd Kumla på en målexplosion! Mål av Joel Källgren, Oskar Nar och brassen Alex gjorde att man gick upp till 3-0.

Gult kort i slutminuten till en bortalirare. 

Det skiljde inte mer än tio minuter mellan ettan och trean.

IFK Haninge kom tillbaka och reducerade till 3-1. Med dryga kvarten kvar satte de även 3-2 på frispark, och då blev det riktigt nervigt.

Kumla försvarade sig dock bra sista kvarten och kunde räkna in tre superviktiga poäng.

"Vi är mer avslappnade nu"

- Det känns oerhört skönt. Det blev på håret igen, sade Pontus Hesselheim.

Ni har vaknat till, i grevens tid?

- Jag tror vi spelar mer avslappnat nu. Säsongen har varit tung, men det känns som det släppt nån spärr nu och nu får vi se hur det blir de två sista matcherna.

Ni stod för en rejäl urladdning med tre snabba mål, hur såg du på det?

Ja verkligen, vi fick bra utdelning där. Sen är det för dåligt att ändå släppa in två, men det kan vi ta en sån här dag, sade lagkapen Pontus Hesselheim.

IFK Kumla har två matcher kvar och två poäng upp till nedflyttningsstrecket. Nästa match är kommande lördag borta mot jumbon IFK Huddinge.

Annons

kumla