28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Gladare Holder ser fram mot en nystart

Chris Holder på plats i Sannahed med Indianloggan på bröstet. Australiensaren är laddad inför starten. Foto: Fanny NordhChris Holder på plats i Sannahed med Indianloggan på bröstet. Australiensaren är laddad inför starten. Foto: Fanny Nordh

SPEEDWAY: Chris Holder stegade under tisdagen för första gången in på arenan som indian. Den förre världsmästaren ser fram mot en nystart. - Jag har mått skit de senaste åren, det är svårt att prestera då.

Indianernas "Press & Practice" inleddes med padel i Örebro några timmar. Piotr Protasiewicz och Anders Thomsen ska ha varit svårstoppade där. Därefter åkte gänget till Sannahed där pressen fick en timme med förarna.

Holder tror på en nytändning

Nyförvärvet Chris Holder var ett namnen på plats och syntes för första gången strosa runt med ett "Indianemblem" på bröstet. Den 31-årige australiensaren är Indianernas främste nyförvärv inför säsongen.

- Jag är spänd inför att få dra igång säsongen. Än så länge har allt känts perfekt med klubben, så jag ser redan fram emot premiären nästa vecka, säger Holder sittande utanför klubbstugan i solskenet.

Chris Holder har varit med länge och kört många matcher som motståndare på Sannahed. Han säger att det är en av Sveriges absolut bästa banor. 2012 blev Holder världsmästare, men de senaste åren har han inte varit på topp.

Lagledare Peter Johansson har tidigare sagt att Holder kommer få en nytändning i år. Vad säger Chris Holder själv om det?

- Absolut, jag har pratat med Peter en hel del och han vet om att jag haft en del personliga problem de senaste åren som påverkat mig negativt. Men nu känns det mycket lugnare och bättre och ser ljusare ut för framtiden.

"De senaste åren har varit skit"

Utan att gå in för mycket i detalj så har Holders problem handlat om relationen med en tidigare flickvän. Han har haft svårt att få träffa sin son och att få arbetstillstånd i England. Han är dock stark i tron att läget nu är mycket bättre.

- Utan tvekan, de senaste åren har varit skit helt ärligt och jag har inte mått bra eller varit glad. Nu känner jag mig mycket gladare och lugnare och mår man bra som person märks det även på ens jobb. 

Så vad är dina förhoppningar här i Indianerna?

- Att ha ett bra år och plocka mycket poäng för Indianerna och självklart hjälpa laget vinna många matcher. Vi har ett riktigt bra lag, med världsmästaren i spetsen, så vi har absolut chans att göra nåt riktigt bra. 

Minns ilska mot "Peppe"

Holder säger sig känna igen de flesta av killarna i laget sedan tidigare. Tai Woffinden är han bra kompis med. Lika bra kompis var han dock inte med Piotr Protasiewicz efter en match ett par år tillbaka.

"Peppe"hade kört tufft mot Holder och Indianerna vann matchen knappt mot Piraterna, som Chris Holder då representerade. Det var inga snälla ord som sades då om Indianernas ikon.

- Ha ha, jag minns det faktiskt det. Men min ilska då var bara i stridens hetta och så fort matchen är över glömmer man, det är sånt som händer ofta. Förmodligen var jag extra sur för att han slog mig och att de vann.

En annan av förarna på plats var hemmalöftet Jonatan Grahn.

- Jo, det känns bra, jag har varit igång ganska länge nu med träning så det ska bli kul att komma igång med tävlandet. 

Grahn vill bli en av de bästa

Grahn har hunnit träna "fem, sex gånger" på Sannahed i år och dessutom varit på ett träningsläger i Polen. Han har kört mer än vanligt så här års. Ifjol gjorde han premiär i Elitserien några matcher som 17-åring.

Jonatan Grahn. Foto: Fanny Nordh

- Det är tufft, men jag tycker ändå att jag klarade av det ganska bra. Man vill ju köra bland de bästa och framöver bli en av dem med, så om jag bara fortsätter att jobba på ska det nog kunna bli bra.

Om Jonatan Grahn finns med i premiären om en vecka på reserven vet han inte.

- Det är klart att de killar som kört längre än mig har ett försprång, så är det. Samtidigt kan jag slå underifrån och är väldigt sugen på att utvecklas och att slå mig in i Indianernas elitserielag, avslutar Jonatan Grahn.

Senare i veckan kommer fler artiklar om förare i Indianerna inför premiären!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-30 18:32
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.