31 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Snöplig förlust i

säsongens sista match

HOCKEY: Gästande Västervik avgjorde på söndagen med endast 29 sekunder kvar att spela. Säsongen är därmed över för Kumla Hockey som slutade på tredje plats i div 1 fortsättningsserie.

Kumla fick inte förlänga sin vinstsvit till åtta segrar i följd utan Västervik gjorde som man brukar göra när man är på besök i Kumla och reste hem med tre poäng: 1-2 (0-0, 1-1. 0-1)

Det hade dock inte spelat någon roll om Kumla vunnit matchen eftersom Tranås vann säkert hemma mot Mjölby och därmed knep förstaplatsen som betyder att säsongen fortsätter med kval uppåt.

Bra målvakter

Matchen bjöd på ett mycket bra målvaktsspel från både Kumlas Tim Harrysson och Västerviks Reid Ellingsson. Harrysson motade 33 av de 35 skotten, Ellingsson var än värre med 36 räddningar av 37 skott på mål.

Åt segermålet kunde dock inte Tim Harrysson göra mycket. Kumlas Sebastian Harrysson drog 17:57 in i tredje perioden på sig en onödig utvisning i offensiv zon. Västervik fick chansen att avgöra i powerplay och man tog den. Tomas Mitman klippte till direkt när han serverades pucken i slottet framför mål och Harrysson hann inte stoppa det vassa skottet.

Godkänd säsong

Det var en jämn match dessförinnan. Kumlas Alberts Illisko kvitterade till 1-1 i andra perioden och i den tredje hade Kumla betydligt fler lägen än bortalaget att avgöra. Bland annat ett friläge från Kim Tallberg, men han avslutade svagt och träffade inte ens målet till merparten av de 274 åskådarnas förtret. Istället var det Västervik som fick förmånen att jubla ihop med sina tillresta fans.

Kumlas har därmed spelat färdigt i år. Det har varit en svajig säsong som bjudit på långa förlustrader och även långa vinstsviter. Spelet före jul kan inte få godkänt sammantaget, man hade Allettan som mål men var aldrig i närheten av att uppnå det. Även om konkurrensen blev lättare efter jul är känslan att Kumla då höjde sin lägstanivå och hittade ett stabilare grundspel. Nu räckte det inte hela vägen, men i slutet av säsongen har laget ändå varit riktigt bra.

"Tagit slut för tidigt"

Kumlas kapten Martin Andersell var lite dämpad efter matchen och det faktum att laget inte kunde vinna sista matchen.

- Det var en jämn match, lite synd att vi inte kunde avsluta med en vinst. Nu när Tranås vann så spelade det ju inte så stor roll för tabellen, men det hade varit härligt att avsluta med en vinstsvit på åtta matcher och ta med sig till nästa säsong.

Hur känns det att säsongen är över nu då?

- Det känns som den tagit slut för tidigt, det är nu de riktigt roliga matcherna börjar och det är ju dom man vill spela. Men vi har varit lite för ojämna under säsongen även om vi avslutade riktigt bra.

En tuff serie

Det bör nämnas att den division 1-serie Kumla spelat i håller hög klass. Flera anser att den kanske är den bästa av de sex division 1 serierna som finns i landet.

- Det håller jag med om, vi har väl kännt i träningsmatcher när vi mött lag från andra serier att vår serie håller ganska hög klass och även spelare som kommit hit utifrån har sagt det.

Om du summerar säsongen för Kumla, hur låter det då?

- Vi var ojämna i början, men har blivit stabilare ju längre in i säsongen vi kommit. Det känns som vårt spel har satt sig och vi vågar spela det vilka vi än möter, både hemma och borta. Det är ett jäkla skönt gäng vi haft, vi har alltid gett 100 procent i matcherna och haft kul ihop, avslutar Martin Andersell.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-02-16 23:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.