20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Herrar startade med vinst i Division 1

Det blev en lyckad premiärsöndag för Kumla IBK. Herrarna vann sin match och damerna fick med sig en poäng. Foto: Privat.Det blev en lyckad premiärsöndag för Kumla IBK. Herrarna vann sin match och damerna fick med sig en poäng. Foto: Privat.

INNEBANDY: Kumlas herrlag inledde säsongen med en trepoängare när man under söndagen vann borta mot Kungälv med 7-6. För klubbens damlag blev det en pinne efter 3-3 borta mot Sala.

Kumla hade ledningen med 2-1 efter första perioden. Hannes Karlsson spelade fram Jakob Axelsson till ettan och tvåan satte Felix Frödin, på passning från Edwin " Munken" Gustavsson. 

Fyra poäng av Hannes

I andra perioden ryckte Kumla ifrån till en tremålsledning och 6-3 inför sista 20. Adam Lihagen, David "Älgen" Palm, "Munken" Gustavsson och Jakob Axelsson fixade Kumlas mål.

Kungälv vann sista perioden med 3-1 och närmade sig, men Kumla höll undan och tog en uddamålsseger. Erik Gyllberg gjorde enda målet för Kumla här, när Hannes Karlsson noterades för sin fjärde assist.

David "Älgen" Palm vid bollen i en match tidigare i hans Kumlakarriär. Foto: Stefan Svedin

- Det märktes att det var en premiär på alla håll. Men tycker att vi skakar av oss nerverna tidigast och tar ett ganska tydligt kommando i matchen. Det var många konstiga situationer och domslut som resulterade i många PP och Boxplay, vilket vi var bra på att utnyttja till vår fördel.

- Sista perioden spelar vi inte speciellt bra. Försöker mest spela av matchen, men åker istället på baklängesmål på våra egna misstag. Vi lyckas ändå hålla ihop sista minuterna och får med oss tre pinnar till Kumla vilket gjorde hemresan mycket skönare, summerar David "Älgen" Palm.

Damerna ytterst nära tre poäng

För damerna blev det en pinne, även om det var nära att man tog alla tre. Laget ledde med 3-0 efter första perioden, men tappade i slutperioden som Sala i sin tur vann med 3-0.

Kvitteringen till 3-3 kom med bara 17 sekunder kvar att spela. Tilda Lilja, som dagen innan var med och sköt upp IFK Hallsbergs fotbollsdamer i division 1, gjorde två mål, och Alma Lundström det tredje.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-29 21:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.