29 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Ville inte förlänga avtal för bowlinghall

Fredrik Fuxholt har haft hand om bowlinghallen de senaste åren men tackar nu för sig. Foto: Anders BjörkFredrik Fuxholt har haft hand om bowlinghallen de senaste åren men tackar nu för sig. Foto: Anders Björk

För ungefär tre år sedan tog Fuxton Invest AB över arrendet för bowlinghallen. Nu är deras tid i Kumla ute och föreståndare Fredrik Fuxholt är besviken att planerna om att expandera i Kumla gick om intet.

Egentligen skulle nuvarande entreprenör Fredrik Fuxholt göra sin sista dag måndagen 15 april. Men då Kumla kommun i nuläget inte har påskrivet och klart med någon ny kan han stanna kvar lite längre.

- Det beror på när och om det blir klart med den potentiella entreprenör som diskuterar med kommunen just nu. Men mellan 15-28 april så blir det sista dagen för mig, säger Fredrik Fuxholt.

Fick inte till det som man hoppats på

Var det ni eller kommunen som inte ville förlänga hyresavtal?

- Det var vi som inte ville förlänga då vi från början varit klara med att vi tog över denna hall endast för att påbörja arbetet med att bygga en ny hall i Kumla.

- Men då vi inte kommit överens angående de fastigheter som finns och är möjliga att bygga i så skrotades de planerna för ett antal månader sedan.

Hur känner du för det att ni inte fick till det?

- Självklart tråkigt för oss, men ännu tråkigare för Kumla som kommun då väldigt många invånare gärna sett att det funnits ett större nöjesutbud i kommunen. Bara hoppas att de hittar en ny entreprenör så alla bowlare, pensionärer och andra får fortsätta utöva den sport de gillar.

Roligt men samtidigt lite tråkigt

Hur vill du sammanfatta er tid här i Kumla?

- Det har varit väldigt roligt att få träffa och lära känna många personer, engagerade bowlare och riktiga eldsjälar. Men självklart lite tråkigt också att vi inte kunde förverkliga idéen som fanns om en ny bowlinghall i Kumla.

Vet du vad du ska göra nu istället?

- Yes, har redan klart med ett nytt jobb, och har flera idéer inför framtiden som jag vill förvekliga som kommer hålla mig sysselsatt, avslutar Fredrik Fuxholt.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-12 14:31
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.