Gå till innehåll
Kumla / Sport

Matilda och Madeleine klara för final i Junior Masters Invitational. Foto: Ulf Persson

Dubbelvinst för
golfjuniorerna

Publicerad: 3 August 2018 11:45

GOLF: Matilda Jonsson och Madeleine Sund från hemmaklubben Kumla GK toppade flickklassen när kvalet till en stor juniortävling avgjordes på torsdagen. Bägge är nu klara för riksfinalen. Bland pojkarna blev det smått dramatiskt med särspel för en kvartett.

Kvartetten som stod lika efter två ronder: Albin Fälth, Gaston Edberg, Viktor Nordwall och Dylan Patterson.

JMI-tävlingen på Kumla Golfklubb den 2 augusti fick en oväntat dramatisk upplösning. Fyra pojkar hade alla 146 slag efter två ronder och särspel fick tillgripas. Viktor Nordwall gjorde birdie på första särspelshålet och stod därmed som segrare.

Patterson fick stiga av efter en bogey men Fälth och Edberg fortsatte för att avgöra vem som skulle få inbjudan nummer två till JMI-finalen. Det blev Edberg som drog det längsta strået och får göra Nordwall sällskap till JMI-finalen som spelas den 14-16 september på Söderbybanan söder om Uppsala.

Matilda och Madeleine, slagkraftiga hemmahopp.

Matilda till final

Flickklassen noterade två hemmaspelare i toppen. Tävlingen vanns av blott 14-åriga Matilda Jonsson före Madeleine Sund som alltså inte förmådde upprepa sin seger från Teen Tour Future på Kumla GK i söndags.

Matilda fick genom sin seger en inbjudan till JMI-finalen, vilket innebär att Kumla GK har säkrat två platser i flickklassen. Madeleine tog nämligen en plats i JMI-tävlingen i Burvik norr om Uppsala den 17 juli.

Resultat flickor:

Matilda Jonsson, Kumla GK, 161 (81+80) slag
Madeleine Sund, Kumla GK, 164 (82+82) slag
Tilde Rolandsson, Karlstads GK, 169 (88+81) slag (hela listan)

Resultat pojkar:

Viktor Nordwall, Örebro City G&CC, 146 (73+73) slag
Albin Fälth, Ulricehamns GK, 146 (74+72) slag
Dylan Patterson, Linköpings GK, 146 (73+73) slag
Gaston Edberg, Hooks GK, 146 (71+75) slag
Bästa kumlaspelare var Andreas Weiderman på en 8:e plats med 150 (80+70) slag (hela listan).

"Bra ungdomsverksamhet"

Kumla GK medverkar för andra året som arrangör av en kvaltävling till Junior Masters Invitational, en riksomfattande tour för spelare 13-21 år med Alexander Norén som beskyddare.

Kumla Golfklubb har själv en bra ungdomsverksamhet och står ofta som arrangör för ungdomstävlingar, senast Teen Tour Future under den gångna helgen. Klubben har också en lång tradition av en elittävling i maj vilken är öppen för alla ålderskategorier.