Gå till innehåll
Kumla / Sport

Det fina vädret gjorde att man öppnade i söndags. Foto: Kumla GK

Nu är det fritt fram
svinga i Kvarntorp

Publicerad: 27 March 2017 11:45

GOLF: Kumla GK öppnade banan söndagen den 26 mars, samma datum som förra året. Egentligen var öppnandet planerat till efterföljande vecka men de goda väderutsikterna gjorde att man öppnade tidigare.

Därmed blev Kumla även detta år den första 18-hålsbanan i distriktet som öppnade för spel på ordinarie greener. Vädret var som förutsagt med en temperatur som efter en något kylig morgon steg till 14 grader på eftermiddagen.

Städade dagen innan

Alla starttider var bokade från kl halv nio på morgonen till fyra på eftermiddagen. Spelarna, både medlemmar och gäster, var mycket nöjda med banans skick vid denna tidiga tidpunkt på året.

Kumlatjejen Josefine Sundh kommer säkert spela några rundor på sin hemmabana. Foto: Anders Björk

Dagen före öppnandet var avsatt som städdag. Banan är sommartid vackert inramad av björkar men tyvärr fäller de kvistar under vintern. Klubben har dessutom själv fällt en hel del träd under vintern som också lämnat rester på marken.

Ett drygt 50-tal medlemmar hjälptes åt med krattning och annat och avslutade arbetet med gemensam sopplunch i golfrestaurangen.

Brukar vara först ut

Kumla Golfklubb har ett rykte om sig att vara vårtidig redan från det att banan invigdes 1986  och är i regel den 18-hålsbana i distriktet som öppnar först om våren. De senaste fyra åren har banan öppnats i mars, men så sent som 2013 fick man vänta ända till den 25 april.

I och med öppnandet är receptionen öppen alla dagar.

Annons

kumla