07 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Vann DM i futsal

Nöjda segrare efter måndagen.

Under måndagen spelades DM-finalen i P17-klassen i Idrottshuset i Örebro. För motståndet för IFK Kumla stod Örebro Syrianska och efter 4-1 stod det också klart att IFK Kumla är DM-mästare 2020 i futsal.

På fem seriematcher vann IFK Kumla fyra matcher och spelade en oavgjord. Målskillnaden blev 38-5 vilket gör att laget i snitt gjorde nästan åtta mål framåt per match. Att IFK Kumla då också skulle få stå som segrare i DM känns naturligt men spelreglerna är sådana att allt skulle avgöras i en finalmatch mellan serieettan och serietvåan.

För motståndet i finalen stod Örebro Syrianska. I seriespelet möttes vi i den första omgången och då vann IFK Kumla matchen med 7-0. I finalmatchen blev det målmässigt jämnare och spelmässigt skapade båda lagen chanser.

Tog sig Syrianska förbi IFK Kumla fanns ändå Malmberg där som en gigant i målet och hindrade bollarna från att gå i mål. Matchen slutade 4-1 (2-1) till IFK Kumla vilket får sägas också var helt rättvist.

Killarna har gjort en fantastisk futsalsäsong och som en av ledarna i laget är jag oerhört stolt över alla spelare! Nu väntar ett SM-kval 2 februari i Avesta. Vilka lag vi får möta återstår att se.

1-0 Lukas Torgén (Ludvig Öster), 1-1 Syrianska, 2-1 Axel Freij (Anton Mänd), 3-1 Edison Aliji (David Mokédé), 4-1 Ludvig Öster (Axel Freij).

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-07 11:39
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.