24 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Funktionär körde rattfull hem från tävling

På kvällen den 25 maj var det motionsloppet The Run i Kvarntorp. När springtävligen var slut satte sig en av funktionärerna i bilen och åkte hem till Kumla. På Skolgatan blev den 60-årige mannen stoppad av polisen. Ett första prov visade att han hade kört berusad. 

Mannen fick följa med till polisstationen i Hallsberg för att göra ett nytt utandningsprov. Detta visade att han hade 1,05 milligram alkohol per liter i utandningsluften.

Två månader i fängelse

Mannen nekade hela tiden, han berättade att han druckit en cider. Anledningen till att provapparaten gav utslag var enligt kumlabon att han tagit en dos Glytrin, ett läkemedel mot kärlkramp och det innehåller etanol.

 Men den här förklaringen köper inte tingsrätten. Visserligen innehåller Glytrin etanol, men det förklarar inte den höga alkoholkoncentrationen i mannens utandningsluft, skriver tingsrätten.

Därför döms 60-åringen för grovt rattfylleri till två månaders fängelse. Han ska dessutom betala försvarsadvokatens kostnader på totalt 4 144 kronor, och 800 kronor till Brottsofferfonden.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-11-19 11:49
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.