16 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Pingstkyrkan flyttar fritidsgård till torget

Malin Lennartsson planerar kommande tid med de ideella ledarna Hanna Danell och Sebastian Waern. 

Pingstkyrkan bjuder, ihop med andra kyrkor i Kumla, till helgen på konsert framme på torget när det är julmarknad. På lördagkvällen ordnar de även fritidsgård på torget - Vi har alltid vår fritidsgård Tryckeriet öppen på lördagar så vi tänkte att nu när vi har ett stort tält framme på torget kunde vi lika gärna flytta dit, säger ungdomspastor Malin Lennartsson

Malin Lennartsson har jobbat som ungdomspastor hos Pingtskyrkan i Kumla i snart tre år. Hon är anställd på heltid och ansvarar för allt ungdomsarbete. Varje lördag har exempelvis Pingstkyrkan sin fritidsgård Tryckeriet öppen mellan 19 och 24.

"Förmån jobba med unga"

60-70 ungdomar brukar då dyka upp under en kväll och nu till helgen flyttar ungdomsgården, som går under namnet, Tryckeriet, fram på torget när kommunen och Kumla Promotion arrangerar Julmarknad på torget. 

- Vi kommer vara med under julmarknaden på söndag fram till klockan fem i ett stort tält på 20x30 meter. Därefter väntar en julkonsert, men tältet står uppe även hela lördagen, så vi flyttar Fritidsgården Tryckeriet fram på torget på lördag istället.

- Det blir dans, pingis, tävlingar, uppträdanden från klockan 19 och alla från tolv år är välkomna, berättar Malin Lennartsson som trivs mycket bra på sitt jobb.

- Jag trivs superbra! Det är en förmån att få jobba med unga och att hjälpa till att bygga upp deras självbild och självförtroende som förhoppningsvis räcker hela livet. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-11-24 14:43
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.