28 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumlas ordförande
optimistisk efter klubbens årsmöte

Christian Lahesalu går mot sitt andra år som ordförande i IFK Kumla Fotboll och är mest nöjd över att man lyckades få rätsida på ekonomin förra året.

FOTBOLL: Förra veckan hade IFK Kumla Fotboll årsmöte. Kumlanytt tog ett snack med omvalde ordföranden Christian Lahesalu om hur IFK hade det förra året och hur han ser på året som kommer som bland annat innehåller 100-års jubileum.

Det var ett årsmöte som inte drog ut på tiden, tvärtom. De närvarande var överrens om det mesta, valberednings val av styrelse antogs enhäligt och inga motioner eller ärenden hade inkommit.

Folkpartiet tar över IFK?

Årsmötets ordförande var Folkpartiets oppositionsråd Christina Örnebjär och som ordförande valdes Christian Lahesalu, även han politiskt aktiv inom samma parti. Håller Folkpartiet möjligen på att ta över IFK Kumla Fotboll?

- Ha Ha, det tror jag inte. Socialdemokraternas Katarina Hansson var årsmötets ordförande föregåen​de år så att det var en ledande politiker från Folkpartiet i år ser jag inte som något konstigt. Vi ser gärna att lokala profiler från Kumla leder årsmöten, säger Christian Lahesalu.

Nu har du varit ordförande för klubben i ett år, hur har det varit tycker du?

- Det har varit riktigt läro och händelserikt.  Det första jag tillsammans med styrelsen fick ta tag i var att vända det stora ekonomiska underskottet från 2011 på närmare 100 000 kronor. Genom bland annat kraftig budgetkontroll och aktivt arbete med sponsring och samarbetsavtal lyckades vi tillsammans uppnå nästan ett +/- 0 resultat.

- Det är glädjande att vi på endast ett år kunde hämta in nästan hela underskottet från 2011. Vi fortsätter nu även under 2013 med arbetet för att få en budget och ekonomi i balans.

IFK fyller 100

Sportsligt gick det bra för både herr och damlag den gågna säsongen. Herrlaget kom som nykomlingar till division 3, men lyckades ändå knipa en tredjeplats. Damlaget kom ett par placeringar längre ner i sin division 3 serie, men avancerade ändå upp till tvåan eftersom seriesystemet gjordes om till 2013. Hur ser då ordförande Lahesalu på säsongen som kommer för IFK Kumla?

-  IFK Kumla Fotboll fyller 100 år i år och det skall vi givetvis fira. Jubiléet kommer att äga rum lördagen den 18 maj med matcher hela dagen och det kommer även vara öppet hus i klubbstugan på Idrottsparken med utställning. På kvällen är det middag på Folkets Hus och då kommer även utmärkelser och priser att delas ut. Vi kommer även att arrangera en jubileumscup för våra ungdomar under hösten.

- Sportsligt hoppas vi givetvis på goda resultat för både herr och damlag. Herrlaget kvalar just nu till Svenska Cupen och har vunnit mot både BK Forward och Örebro Syrianska så möjligheten till avancemang är riktigt stor vilket vore väldigt roligt. Tänk er IFK Göteborg på Idrottsparken i Kumla!

Satsar på ungdomen

Under hösten har även en ungdomsatsning dragit igång där välkända namnen Thomas Bengtsson och Kenneth "Kea" Andersson på nytt knytits till klubben. Tanken är att de ska utbilda både spelare och ledare i IFK Kumla.

- I Kumla vill vi kunna erbjuda en så pass bra verksamhet för våra ungdomar att man fortfarande kan känna att man utvecklas högt upp i åldrarna utan att behöva åka in till Örebro. Däremot så hindrar vi så klart aldrig en spelare från att prova spel i annan klubb. Men IFK Kumla skall vara det naturliga valet för de spelare som bor i sydnärke och vill utvecklas ytterligare ett steg, berättade Christian Lahesalu.

Så här ser IFK Kumla Fotbolls styrelse 2013 ut: Christan Lahesalu ordförande, Mats Nyström Vice ordförande, Rolf Harrysson kassör, Jonas "Spiken" Karlsson Sportkommitté herr, Pernilla Ström Sportkommitté dam, Machmoud Machmoudifar, Ungdomsansvarig, Fredrik Fogberger, Ledamot, Magnus Ivarsson Ledamot, Annika Hallberg, suppleant, Henrik Rolland, suppleant.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-03-08 15:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.