28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Sena hemmamål bakom ännu en seger

FOTBOLL: Köpings FF tog ledningen tidigt i matchen på  och ledningen höll i sig länge. Mål av Viktor Svensson och William Magnusson vände dock på matchen och IFK Kumla har nu hela sju poäng till godo på tvåan i serien.

Köping är ett lag som huserat i trean länge med sina rödsvarta tröjor och de brukar ofta vara svårspelade, så även under lördagen när de kom till Kumla på besök.

Svårt få till det

Ett tidigt ledningsmål för bortalaget gjorde det svårt för Kumla som såg lite konfunderat ut i första halvlek, spelet var hyfsat, men hemmalaget tilläts inte dominera som man ofta gör på IP utan Köping stod upp bra och var väl så bra.

Samma matchbild fortsatte i andra halvlek. IFK skapade lite ströchanser, men Köping skapade minst lika mycket och hade flera lägen att göra 0-2. Men det misslyckades de med och när Kumla under några minuter erbjöds lillfingret tog de hela handen.

Snyggt segermål

Först kvitterade Viktor Svensson med ett högerskott i straffområdet efter att Köping misslyckats med att få bort bollen efter en fast situation. Och kort därefter kom även Kumlas segermål och det var riktigt snyggt.

Laget rullade upp Köping på handbollsvis och yttern William Magnusson satte dit en distinkt bredsida till höger om målvakten när bollen nådde honom. Köping fick ett par chanser att kvittera, men Kumla är inne i ett segerstim och kunde hålla undan. Lagets sjunde seger på åtta försök.

Tungt i värmen

Viktor Svensson är ny i IFK Kumla för i år, han kommer närmast från division 5-klubben Sils IF, men har tidigare spelat i Götene IF i tvåan. Svensson gjorde viktiga 1-1 för Kumla.

- Bollen damp ner framför mina fötter i ett bra läge och det var bara att dra till.

Vad säger du om matchen?

- Det var tungt att spela idag, vädret var kvavt och vi fick inte riktigt igång vårt spel. Men det är en styrka att vinna såna här matcher även när spelet inte är på topp och vi visar moral som vänder i slutet, sade Viktor Svensson.

Nästa match är kommande helg borta mot Örebro Syrianska. Lyckas Kumla vinna även den, då ser det riktigt, riktigt bra ut.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-06-01 18:07
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.