01 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Folkomröstning om Kumlasjöns höghus?

- Det kanske är dags för Kumlas första folkomröstning!? Frågan ställs av den politiske veteranen Per Holm med anledning av den pågående debatten om planerade höghus vid Kumlasjön.

De flesta Kumla bor har väl någon form av relation till Kumlasjö-området.

Låt oss då tycka till i en kommunal folkomröstning om hur Kumlasjö-området ska se ut i framtiden. Det krävs väl att ca 1 700 personer skriver på att man vill ha en folkomröstning. Om 34 personer inhämtar 50 namnunderskrifter var så är det klart. Kravet kan bara stoppas om 30 av kommunullmäktiges ledamöter röstar emot att en folkomröstning ska genomföras. 

Nuvarande idéskiss till höghusen hör mer hemma på Spanska solkusten, inte i ”mitt” Kumlasjö-område, där jag som barn lekt.

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-01-29 15:14
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.