28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Förstörelse i stadspark kan kosta 100 000 kr

Den stora skadegörelsen var på ett bevattningssystem som rycktes upp ur jorden och förstördes. Foto: Kumla kommun.Den stora skadegörelsen var på ett bevattningssystem som rycktes upp ur jorden och förstördes. Foto: Kumla kommun.

Kumlas vackra stadspark har drabbats av skadegörelse. Bland annat har ett bevattningssystem förstörts, eventuellt måste ett helt nytt sådant köpas in för 100 000 kr.

Det var en besökare som informerade personal om skadegörelsen som ska ha inträffat nån gång mellan måndag kväll och tisdag morgon. Ett par skyltar i området är förstörda, men framförallt var ett stort bevattningssystem saboterat.

"Det svider i hjärtat"

Det var uppryckt ur marken, en vattenledning hade gått av och vatten stått och sprutat rakt ut. Installationspriset för bevattningssystemet ligger på 100 000 kr. Det är oklart om ett helt nytt måste köpas eller om en reparation räcker.

Även om det "bara" blir reparation lär den kosta en del med.

Så här skriver Kumla kommun på sin hemsida.

"I dag var det ingen rolig dag. Vi kom till en vandaliserad stadspark i morse. Flera skyltar är sabbade och bevattningssystemet för en av våra största planteringar är helt förstört.

Det är oerhört tråkigt både för våra medarbetare som har parken som sin arbetsmiljö och för de pengar och arbetstid som vi måste lägga på att återställa. Vi är så stolta över vår stadspark och rädda om våra resurser och det svider i hjärtat när något sådant här händer"

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-17 15:03
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.