04 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Förskoleklassen på Haga proppfull

Hagaskolan, alltid eftersökt. Foto: Kumla kommunHagaskolan, alltid eftersökt. Foto: Kumla kommun

Förskoleklassen som börjar i höst på Hagaskolan fylldes ovanligt snabbt på grund av syskonförturer. Många som sökt dit kommer därför inte få plats, konstaterar kommunens skolchef Ann-Sofie Vennerstrand.

Till hösten 2019 har Kumla kommun ca 300 barn som ska börja i förskoleklass. Det brukar vara mellan 290-325 förskolebarn varje år. Precis som tidigare år är det fler vårdnadshavare som har valt Hagaskolan än vad det finns platser och det har inte funnits möjlighet att tillgodose alla val, förklarar kommunen i ett pressmeddelande på fredagen:

"För att fördela platserna rättvist för de barn som har valt Hagaskolan och bor nära skolan har förvaltningen tillämpat de urvalskriterier som beslutats i nämnden, bland annat syskonförtur. I år har väldigt många av de barn som ska börja förskoleklass syskon på Hagaskolan, vilket har gjort att platserna fylldes fort.

Finns ett missnöje

De som inte har fått vald placering har erbjudits sitt andrahandsval eller plats på en annan skola nära hemmet. Kumla kommun har erbjudit platser på andra skolor, som även de uppfyller skollagens krav på närhet till hemmet.

Vi har förståelse för att det har funnits förväntningar på att få plats på den skola som ligger allra närmast hemmet och att det finns ett missnöje med placeringarna hos en del vårdnadshavare. Den som vill komma i kontakt med förvaltningen för ytterligare frågor, synpunkter eller information om hur beslutet kan överklagas, kan kontakta oss via e-post: livslangtlarande@kumla.se."

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-12 21:47
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.