06 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

1 412 Kumlabarn kunde fira Förskolans dag

Utan förskola skulle Sverige och Kumla kanske inte stanna men gå betydligt knackigare. Förskolan är en förutsättning för att många familjer ska kunna försörja sig. Och barnen samtidigt vara väl omhändertagna, ha många kompisar att leka med och få lära sig nya saker.

Det kan vara skäl att påpeka så här på Förskolans dag som firades på torsdagen.

Lite siffror om förskolan i Kumla:

1 412 barn var inskrivna på kommunens 24 barnstugor. Och de togs om hand av cirka 131 förskollärare och 155 barnskötare (siffran från oktober).

Besökte Solhaga

Kumlanytts utsände besökte Solhaga förskola där barnen sjöng en nykomponerad sång, fick saft och bullar och kunde avsluta med en populär fiskdamm där glassar hamnade på kroken.

Det var bra fart på ett 40-tal barn som hade fått bestämma vad de ville göra under denna högtidsdag. Utomhusdisco med låten Ketchup ska prutta väckte jubel och frenetisk dans på sina håll.

Spotify-lista

Barnen hade även uttryckligen önskat en Spotify-lista med önskelåtar som dock inte kunde genomföras eftersom Solhagas uppkoppling inte var så värst.

Kumlanytt var inbjudet och filmade hela evenemanget samt klippte ihop ett sexminuter långt och trevligt inslag med sång, dans och intervjuer som vi dock inte kan visa. Orsak: Något slags missförstånd.  Personalen hade inte fått eller efterfrågat föräldrars tillstånd att visa bilder med barnen denna dag.

Vilket får sägas vara ganska trist. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-05-19 16:45
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.